Bivši igrač Liverpoola oštar

Carragher: Igrači simuliraju ozljede

"Jasno je kako sudac ne može znati kako se osjeća igrač koji tvrdi da je ozlijeđen, ali vidio je start, vidio je da u njemu nije bilo ničeg opasnog", naglašava Carragher
Sport / Nogomet | 23. 10. 2023. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji Liverpoolov nogometaš Jamie Carragher tvrdi kako dio nogometaša zloupotrebljava zdravstvena pravila Premiershipa. Naime, ako neki nogometaš padne na travnjak tvrdeći kako je ozlijeđen, sudac ne mora zaustaviti igru osim ako je u pitanju ozljeda glave. Tada se igra prekida, a Carragher je poludio na  situaciju iz utakmice Aston Ville i West Hama u kojoj je Nicolo Zaniolo odglumio ozljedu.

"Dosta mi je. Ljudi simuliraju ozljede i ovo uništava igru. Igrači padaju na teren kada izgube loptu u opasnoj situaciji i drže se za glavu. Ovo mora prestati jer se ponavlja prečesto, iz utakmice u utakmici. Jasno je kako sudac ne može znati kako se osjeća igrač koji tvrdi da je ozlijeđen, ali vidio je start, vidio je da u njemu nije bilo ničeg opasnog. No, suci misle kako u toj situaciji moraju prekinuti igru. Ne moraju, igra se ne mora prekinuti ako je očigledno kako igrač nije ozlijeđen. Pravilo o prekidu igre u slučaju ozljede glave je doneseno kako bi se pomoglo igračima, a sada oni to iskorištavaju. Ovo mora prestati - jasan je bivši igrač Liverpoola i engleske reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close