Osvajao je naslove i Ligama petice

Carlo Ancelotti rekorder

Sve je počelo od Milana 2004. godine, koje je u svojoj trećoj sezoni doveo do titule. Zanimljivo, to mu je bio jedini Scudetto u momčadi s kojom je kao igrač uzeo dva naslova prvaka Europe.
Sport / Nogomet | 01. 05. 2022. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real je osvojio 35. titulu prvaka u bogatoj povijesti, a talijanski strateg na njihovoj klupi, Carlo Ancelotti je postao prvi trener u nogometnoj povijesti koji je osvajao naslove prvaka u Ligama petice. Ranije je 62-godišnji Ancelotti proslavljao naslove prvaka s Milanom u Italiji, s Chelseajem u Engleskoj, PSG-om u Francuskoj i Bayernom u Njemačkoj, a sada je red došao i na španjolsku La Ligu.

Sve je počelo od Milana 2004. godine, koje je u svojoj trećoj sezoni doveo do titule. Zanimljivo, to mu je bio jedini Scudetto u momčadi s kojom je kao igrač uzeo dva naslova prvaka Europe, u kojoj je proveo najviše vremena, osam godina.

Do sljedećeg naslova prvaka jedne države će proći šest godina, to je bila prva Carlova na klupi Chelseja. PSG je na naslov prvaka Francuske čekao 19 godina, a onda je dočekao titulu dolaskom Ancelottija, 2013. godine. Nakon PSG-a, na red je došao Bayern u kojem je naslijedio Guardiolu. Naslov prvaka se nekako očekivao, to je onaj iz sezone 2016-17.

Ovaj naslov sa Realom je osvojio kada se to baš i nije očekivalo. U sezoni koja je nudila uspone i padove, ali koja bi mogla opet završiti na najbolji način.Real u nastavku sezone čeka još jedno veliko iskušenje, a to je Liga prvaka. U srijedu igra uzvratnu utakmicu polufinala na svom Santiago Bernabeu protiv Manchester Cityja. Nakon ove titule, Ancelotti sada ima šest trofeja kao trener Real Madrida.

Kopirati
Drag cursor here to close