Sve se promijenilo

Drama zadnjeg kola: Čapljini sad potrebno čudo

Iako se donedavno činilo da je sigurna Čapljini danas treba pobjeda u Travniku i da joj se poklope drugi rezultati. U protivnom seli u niži rang.
Sport / Nogomet | 05. 06. 2021. u 13:23 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još do prije samo par tjedana činilo se da je u Federalnoj ligi sve riješeno, ali odjednom se sve promijenilo. 

Mladost je u ponedjeljak dobilo “odbijenicu” drugostupanjske komisije za natjecanje i to bez nekog suvislog objašnjenja. To što je Mladost izgubilo licencu za Premijer ligu ima izravan utjecaj na Prvu ligu.

Naime, Mladost bi po tome trebala igrati Prvu ligu Federacije BiH iduće sezone, što znači da joj netko treba osloboditi mjesto, odnosno da ispada i 15. momčad na ljestvici.

To mjesto sada drži Čapljina koja je sve činila da se makne s njega, ali i dalje zaostaje tri boda za najbližom ekipom na ljestvici. Čapljinci i dalje imaju izgleda "pobjeći" s te pozicije mora im se poklopiti puno toga. Čapljina ima lošiji omjer s Orašjem i Vis Simm Bau, ekipama koje imaju tri boda više od njih, i mogu ih preskočiti jedino ako bi svi završili s istim brojem bodova.

U tom slučaju bi se zatvorio krug s tri ekipe, gdje bi se gledali samo rezultati međusobnih ogleda, a tada bi najgore prošlo Orašje koje je dvaput izgubilo od Simm Bau. To znači da bi u subotu Orašje trebalo izgubiti u Bihaću, Simm Bau u Gračanici, a povrh svega toga Čapljina mora dobiti Travnik u gostima.

I to oslabljena, jer su četvorica igrača otpala. Anđelo Bevanda i Rijad Obradović imaju žute kartone, a Sedin Ljuca i Uroš Mirković neće igrati zbog ozljeda.

"Ozljede su posljedica opuštanja, odnosno pada tenzija jer smo svi pomislili da je sve gotovo. Sada se sve mijenja, ali nemamo izbora nego idemo probati 'grlom u jagode'. Prvo da dobijemo mi svoju utakmicu, a ostalo što se poklopi", kaže za Sportske novosti sportski direktor Čapljine Damir Obad.

Čak i da nakon ovog vikenda ispadne iz lige, odnosno da završi 15., HNK Čapljina opet možda izbjegne najcrnji scenarij, odnosno ispadanje u Drugu ligu.

Postoji mogućnost da Mladost dobije tužbu protiv Saveza, da ostane premijerligaš, a ni mogućnost da i ona bude izbačena u najniži rang kao Olimpik. 

Parovi posljednjeg kola (subota, 17. 30)

GABELA: Gošk - Rudar

TRAVNIK: Travnik - Čapljina

ŽIVINICE: Slaven - Radnik

TEŠANJ: Tošk - Igman

BANOVIĆI: Budućnost-Posušje

GRAČANICA: Bratstvo - Vis Simm Bau

GRADAČAC: Zvijezda - Goražde

BIHAĆ: Jedinstvo - Orašje

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close