Sportska priča

Čapljina dobila malonogometni klub

Zahvaljujući skupini entuzijasta predvođenih Damirom Obadom, Nikolom Ararom i Antom Galićem, mladi nogometaši okupili su se oko kluba te pokrenuli ovu pozitivnu sportsku priču.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2021. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljinska publika ove će sezone na parketu Gradske sportske dvorane moći gledati još jedan sport – mali nogomet.

Naime, proteklih dana i službeno je registriran prvi malonogometni klub u našem gradu, čime je Čapljina postala bogatija za još jedan sportski kolektiv.

Zahvaljujući skupini entuzijasta predvođenih Damirom Obadom, Nikolom Ararom i Antom Galićem, mladi nogometaši okupili su se oko kluba te pokrenuli ovu pozitivnu sportsku priču.

Cilj im je, kažu, oživjeti malonogometnu scenu u Čapljini te publici prikazati odlične utakmice.

Prprema za utakmice 

Publika će tako tijekom sezone na parketu Gradske sportske dvorane moći gledati najbolje čapljinske haklere, a neki od njih ranije su se i profesionalno ili poluprofesionalno bavili nogometom, poput Damira Obada, Pere Pervana, Ante Galića, Luke Putice…

Predsjednik kluba je Nikola Arar, a za Čapljinski portal objasnio je razloge pokretanja kluba.

"Damir Obad i ja već nekoliko godina pričamo o toj ideji i nikako da krenemo u tu priču, evo sve do ove godine. Sad smo napokon odlučili pokrenuti klub, ima nas dosta, financijski smo stabilni, pomogle su nam lokalne tvrtke i Grad Čapljina. Svi su nam izašli u susret, evo imamo i dvoranu", govori Arar.

Foto: Čapljinski portal / Čapljina dobila malonogometni klub 

Utakmice će se većinom igrati na području Hercegovine.

"Očekujemo i podršku lokalne zajednice sa tribina i obećavamo dobar nogomet", rekao je predsjednik kluba.

Trener u klubu je Ante Galić, naširoko poznato ime u svijetu malog nogometa u Hercegovini.

"Trenutno radimo na fizičkoj pripremi, počeli smo prije 15-ak dana, još smo u tom trenažnom procesu i sve ide po planu", istaknuo je Galić.

Poznata imena 

S obzirom na veliko igračko iskustvo, o protivnicima zna dosta.

"Ja osobno znam dosta njih, igrao sam dosta protiv skoro svih njih, liga kreće od studenog. Druge ekipe su dobre poput Zrinjskog i Igmana, koji će se boriti za premijer ligu. Mislim da će nas publika dosta gledati i podržati i da ćemo biti dobro popraćeni", naglasio je Galić.

Draženko Jurković Bato jedan je od najpoznatijih vratara u Čapljini, a svojim angažmanom odlučio je pomoći u radu MNK "Čapljina".

"Potaknuti ovim raznim turnirima, najviše završnicom Lige Hercegovine gdje je ekipa Tasovčići/Klepci postigla dobar uspjeh, došli smo na ideju da se realizira osnivanje malonogometnog kluba, a čemu se dugo vremena pričalo. Ovaj klub je falio gradu, pored ostalih dvoranskih sportova, i imamo jednu dobru bazu mladih momaka koji bi htjeli igrati i to je nekako bilo dosta za krenuti", kazao je Jurković.

Foto: Čapljinski portal / Čapljina dobila malonogometni klub 

"Što se tiče ekipa i igrača sve je domaći kadar, trudit ćemo se i boriti, imamo iskusnog trenera, tako da mislim da je budućnost svijetla po tom pitanju”, naveo je.

I on napominje kako očekuju podršku s tribina.

"Stalno se pričalo o tome kako fali malonogometni turnir u zimskom razdoblju u Čapljini, pa evo, sada gledatelji imaju priliku uživati u malom nogometu u tom zimskom razdoblju u Čapljini", zaključio je Jurković.

Kopirati
Drag cursor here to close