King Eric u svom stilu

Cantona: "Slobodna Palestina" ne znači da ste antisemit

Braneći ljudska prava Palestinaca ne znači da podržavate Hamas. Kazavši – "Slobodna Palestina" ne znači da ste antisemit i da želite "nestanak Židova", napisao je Cantona.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2023. u 23:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eric Cantona nikada nije imao problema reći ono što misli. Još u vrijeme kada je igrao u Francuskoj. Kasnije je nastavio u Engleskoj, posebno po završetku igračke karijere. Jedan od onih nogometnih buntovnika, oštar na jeziku.

Bez obzira o čemu se rad, koja je tema aktualna. Ovih dana je ponovo "King Eric" aktivan. Politički. Svoja politička promišljanja nekadašnji je nogometaš plasirao na Instagramu, pojasnivši kako on doživljava pojam – "Free Palestine"

Braneći ljudska prava Palestinaca ne znači da podržavate Hamas. Kazavši – "Slobodna Palestina" ne znači da ste antisemit i da želite "nestanak Židova". "Slobodna Palestina" znači sloboda Palestincima od 75 –godišnje izraelske okupacije i otetih ljudskih prava. "Slobodna Palestina" znači da prestanete držati 2,3 milijuna ljudi u najvećem svjetskom otvorenom zatvoru, od kojih su polovica – djeca. "Slobodna Palestina" znači kraj apartheidu, kojeg nameće izraelska vlada. "Slobodna Palestina" znači da omogućite Palestincima nadzor nad temeljnom infrastrukturom na njihovoj zemlji. U samo dva sata, Cantonina je potpora Palestincima sakupila 37 tisuća lajkova.

Canton, danas 57-godišnjak je u karijeri igrao za Auxerre, Martigues, Marseille, Bordeaux, Montpellier, Nimes, Leeds te Manchester United. Upravo u klubu s Old Trafforda je ostavio najveći trag, igrao je pet sezona za ‘Crvene vragove’ i osvojio četiri titule prvaka Engleske, dva FA Cupa i pet naslova u Superkupu.

Kopirati
Drag cursor here to close