'Svi znamo koliko znači'

Ćaleta-Car: Lovrena ne treba otpisati, ima vremena

O stanju s ozljedom Dejana Lovrena u subotu je u kampu "vatrenih" u Rovinju govorio liječnik reprezentacije dr. Saša Janković
Sport / Nogomet | 29. 05. 2021. u 22:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stoper francuskog Marseillea i hrvatske nogometne reprezentacije Duje Ćaleta-Car vjeruje da će njegov suigrač iz zadnjeg obrambenog reda Dejan Lovren ipak ići s "vatrenima" na Euro te da ga još uvijek ne treba prekrižiti s popisa putnika.

"Svi znamo koliko nam Lovren znači, pogotovo njegovo znanje i iskustvo na terenu, i kakav je motivator i lider u svlačionici. Ne treba ga otpisati, ima još vremena. Bio bi ogroman hendikep ne bude li išao na Europsko prvenstvo, a u tom slučaju želim mu brz oporavak", izjavio je Ćaleta-Car za službeni internetski portal Hrvatskog nogometnog saveza (www.hns-cff.hr).

"Ja sam tu, spreman sam. Iza mene je dobra sezona i fizički se dobro osjećam. Tri sam godine ozbiljniji nego u Rusiji, a u nogometnom sam smislu napredovao", dodao je 24-godišnji Šibenčanin.

O stanju s ozljedom Dejana Lovrena u subotu je u kampu "vatrenih" u Rovinju govorio liječnik reprezentacije dr. Saša Janković, piše Hina.

"Lovren ima ozljedu medijalnog kolateralnog ligamenta lijevog koljena. Imao je takvu ozljedu prije pet tjedana u svom matičnom klubu, obavio je terapiju i izliječio je, a ozljeda mu se na treningu ponovila. Istu smo večer napravili magnetsku rezonancu koja je pokazala obnovu ozljede. Trenutačno provodimo terapiju i kroz nekoliko dana vidjet ćemo kako napredujemo te odlučiti što ćemo dalje."

Izbornik Zlatko Dalić do utorka u ponoć mora prijaviti konačan popis putnika za Euro, gdje Hrvatsku u skupini čekaju Engleska, Češka i Škotska.

Rezultat prve utakmice, koju će "vatreni" odigrati na Wembleyju protiv Engleske u reprizi polufinala sa SP-a 2018, vrlo često određuje put reprezentacije na velikom natjecanju.

"Treba ići utakmicu po utakmicu. Najvažnija je prva, napravimo li dobar rezultat, ostale dvije bit će lakše. U suprotnom će biti veći pritisak. Škotska također igra kod kuće, Češka je dobra, brza momčad i neće biti lagano. Prvi cilj je proći skupinu. Za igrača ne može biti bolje od otvaranja protiv Engleske na Wembleyju", zaključio je Ćaleta-Car koji će biti glavni kandidat da zauzme mjesto u zadnjem obrambenom redu, ako Dejan Lovren neće moći pomoći "vatrenima".

Kopirati
Drag cursor here to close