Klub potvrdio povratak Čačića

Čačić na klupi Dinama do kraja sezone, Goran Tomić preuzima na ljeto

Ako je doista tako, onda će Dinamo u posljednjih pet kola voditi bivši izbornik Hrvatske i trofejni trener, dok će budući trener pokušati otkidati bodove konkurentima...
Sport / Nogomet | 21. 04. 2022. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ante Čačić vodit će Dinamo do kraja sezone, a onda bi klupu trebao preuzeti Goran Tomić, aktualni strateg Rijeke.

To je bila zadnja informacija iz maksimirskih kuloara i to nakon što je Damir Krznar odbio vratiti se u trenersku kabinu, a Alen Peternac nije imao dovoljno zagovornika u klupskim strukturama, piše Germanijak.hr.

U Maksimiru neće potvrditi priču oko Tomića, ali on je ionako bio izgledan kandidat cijelo ovo vrijeme, skupa s Jakirovićem. Ono što je zanimljivo jest da se koketira i s imenom Igora Bišćana, navodi spomenuti medij.

U međuvremenu je hrvatski prvak potvrdio angažman Ante Čačića do kraja ove sezone.

Dakel, ekipu Dinama će u posljednjih pet kola voditi bivši izbornik Hrvatske i trofejni trener, dok će potencijalni budući trener Modrih pokušati otkidati bodove konkurentima. Naime, Rijeka na Rujevici do kraja prvenstva igra s Osijekom i Hajdukom. Nije to bila niti senzacija, još manje iznenađenje.

Inače, smatra se kako je otpušteni trener Željko Kopić postao bivši još nakon prvog poluvremena na Rujevici. Međutim, Emreli i Ademi produžili su mu boravak još dvije utakmice. Nakon iznimne nemoći Dinama u srijedu na Poljudu, milosti za njega više nije bilo.

Čačićevo vrijeme u Dinamu i na klupi Vatrenih

Ante Čačić vodio je prvu momčad Dinama ranije u trenerskoj karijeri, od prosinca 2011. do studenog 2012. godine. S plavima je u sezoni 2011/12. osvojio naslov prvaka Hrvatske i Hrvatski nogometni kup te je u sezoni 2012/13. s momčadi ostvario plasman u grupnu fazu UEFA Lige prvaka.

Dinamo je u toj sezoni u kvalifikacijama za skupinu elitnog natjecanja protiv momčadi Ludogorec, Sheriff i Maribor ostvario niz od šest utakmica bez poraza, točnije pet pobjeda i jedan remi.

Čačić je u periodu od 2015. do 2017. godine bio na mjestu izbornika hrvatske A reprezentacije s kojom je ostvario učinak od 15 pobjeda, šest remija i četiri poraza u 25 utakmica, uz gol-razliku 46:16. Na Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine odveo je Hrvatsku do osmine finala.

Kopirati
Drag cursor here to close