Peti duel Ludogoertsa i Dinama

Čačić: Igramo kao da nema druge utakmice

"Mi smo došli da pobjedimo ovdje već u prvoj utakmici, to će tražiti i domaćin i rezultat može otići i na jednu i na drugu stranu. No mi ćemo se ponašati kao da je to jedna utakmica, eliminacijska utakmica, računajući da imamo i uzvrat", tvrdi Čačić.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2022. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo se već nekako navikao. Da kroz utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka igra protiv istih protivnika. Večeras će u Bugarskoj, zagrebačka momčad peti put izaći na megdan Ludogoretsu. Koji je prošle sezone eliminirao slovensku Muru, a zatim i Olympiacos. Švedski Malmö je ipak bio prejak na posljednjoj stepenici kvalifikacija za Ligu prvaka.

Bugari su u proteklom periodu ostali bez važnog igrača Alexa Santane, na odlasku je Cipranin Sotiriou, a već prije klub je napustilo još nekoliko igrača. Trener Ludogoretsa je je Slovenac Ante Šimundža je u najavi utakmice rekao sljedeće:

"Očekujem jako tešku utakmicu. Igramo kod kuće i nadam se da će se igrači žrtvovati za naš uspjeh. Činjenica je da prva utakmica ne odlučuje o svemu, ali pozitivan rezultat će nam dobro doći za dalje.
Šimundža je Ludogorets preuzeo u siječnju ove godine, a prije toga je vodio Muru, Maribor, Aluminij, GAK...Ludogorec je u 2. pretkolu izbacio irski Shamrock Rovers, dok je Dinamo preskočio Shkupi.

"Zašto je Dinamo imao problema sa Shkupijem? Jer ovo je eliminacijska faza u kojoj igramo s najboljim momčadima u zemljama. Zbog toga me ne čudi što su Makedonci radili probleme Dinamu. Ali Hrvati su pokazali veliko poštovanje prema njima, imali su poteškoća, ali su prošli dalje," istaknuo je slovenski stručnjak.
Svoje mišljenje je na presici pred utakmicu ponudio i Ante Čačić trener Dinama.

"Želje su obostrane, naglašene i s njihove i s naše strane. Obje su momčadi u dobrom raspoloženju, iza sebe imaju pozitivne rezultate i za očekivati je da će to biti dobra utakmica. Mi smo došli ovdje kao da se igra eliminacijska utakmica. Nastojat ćemo izvući dobar rezultat zahvaljujući kojem ćemo vidjeti play off Lige prvaka. Mi smo došli da pobjedimo ovdje već u prvoj utakmici, to će tražiti i domaćin i rezultat može otići i na jednu i na drugu stranu. No mi ćemo se ponašati kao da je to jedna utakmica, eliminacijska utakmica, računajući da imamo i uzvrat".

Kopirati
Drag cursor here to close