Kvalifikacije za Ligu prvaka

Dinamo na jedvite jade do 3. pretkola LP-a

Nogometaši Dinama plasirali su se u treće pretkolo ovosezonske Lige prvaka nakon što su s ukupnih 3-2 bili bolji od Škupija, prvaka Sjeverne Makedonije.
Sport / Nogomet | 27. 07. 2022. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije 2-2 u Zagrebu Dinamo je u Skoplju slavio s minimalnih, ali dovoljnih 1-0 (0-0).

Utakmica i ukupni pobjednik je odlučen početkom drugog poluvremena. U 47. minuti je jedini strijelac u Skoplju bio Dinamov kapetan Arijan Ademi. 

Zagrepčani u prvome dijelu ponovno nisu djelovali uvjerljivo, ali ni domaćin nije bio posebno opasan.

Dinamo je na pladnju imao vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Petković je išao sam prema suparničkim vratima, a kada je pokušao driblati domaćeg vratara bio je zaustavljen.

Hrvatski prvak poveo je odmah na startu drugog dijela. Pogodak je pripremio Luka Menalo, koji je ušao u igru na startu nastavka, a Ademi je mirno naciljao za 1-0 hrvatskog prvaka.

Samo tri minute kasnije Menalo je bio i strijelac, no pogodak je poništen zbog suđenog zaleđa, kojeg, čini se, nije bilo. Nešto kasnije opet su Menalo i Petković odigrali smislenu akciju, ali je bh. reprezentativac malo zakasnio na drugoj vratnici.

Nakon toga Shkupi je više pristiskao, stvorio nekoliko obećavajućih prilika, no pogodaka više nije bilo.

U trećem pretkolo Dinamo će igrati protiv bugarskog prvaka Ludogoreca. Nakon domaćih 3-0 Ludogorec je u uzvratu poražen kod irskog Shamrock Roversa s 1-2. Skoro cijelo drugo poluvrijeme Ludogorec je odigrao s igračem manje.

Dinamo će 2. kolovoza prvo gostovati u Bugarskoj, dok se uzvrat na maksimirskom stadionu igra sedam dana kasnije.

'Modri' su već sada osigurali najmanje nastup u Konferencijskoj ligi

Samim prolaskom u treće pretkolo Lige prvaka Dinamo je još jednom osigurao nastup u skupinama nekog Uefinog natjecanja, a to je Konferencijska liga.

Naime, eventualnim ispadanjem u trećem pretkolu LP-a, hrvatski prvak bi otišao u play-off Europa lige, a ako bi i tamo bio poražen imao bi osiguran nastavak natjecanja u Konferencijskoj ligi.

Ukoliko prođe i treće pretkolo Lige prvaka te tako izbori play-off Lige prvaka, Dinamo će osigurati najmanje nastup u skupini Europske lige.

Kopirati
Drag cursor here to close