Nogomet

Bundesliga se nastavlja 16. svibnja

DFL želi u svakom slučaju završiti sezonu do 30. lipnja, čak i bez gledatelja, kako bi ispunila obveze prema sponzorima i televizijskim kućama.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2020. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bundesliga će sezonu nastaviti 16. svibnja i tako će postati prva europska liga koja nastavlja s natjecanjima prekinutima zbog panedmije koronavirusa, objavila je u četvrtak Njemačka nogometna liga (DFL) .

DFL je objavila i da će se utakmice igrati uz poštivanje strogog zdravstvenog protokola koji nalaže da nema gledatelja na tribinama, a prvog dana nastavka prvenstva igrat će se nekoliko utakmica među kojima ona između Borussije Dortmund i Schalkea.

I dok nije normalno igrati utakmicu pred praznim tribinama, bilo je ključno nastaviti igrati, izjavio je izvršni direktor DFL-a Christian Seifert poslije razgovora s predstavnicima klubova prve i druge njemačke lige, a nakon što je u srijedu njemačka vlada dala zeleno svjetlo za nastavak Bundeslige.

DFL želi u svakom slučaju završiti sezonu do 30. lipnja, čak i bez gledatelja, kako bi ispunila obveze prema sponzorima i televizijskim kućama. Ranije je upozorila da bi svako daljnje odgađanje ugrozilo egzistenciju nekim klubovima.

- Završnica sezone će biti na kraju lipnja - kazao je Seifert, a najvjerojatniji datumi za to su 27. i 28. lipnja, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close