Jens Lehmann

Iako je i sam bio zaražen koronavirusom, zalaže se za utakmice s gledateljima

Jens Lehmann bio je zaražen koronavirusom, ali i dalje se zalaže za utakmice s gledateljima. "Da, zarazio sam se sredinom ožujka i patio sam od kašlja i blage groznice dan i pol", kazao je bivši vratar Arsenala.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2020. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Jens Lehmann, bivši njemački vratar

Bivši njemački reprezentativac i nekadašnji vratar Arsenala, Jens Lehmann, često je znao iznenaditi svojim stavovima i izjavama, a ovaj put zalaže se za odigravanje nogometnih utakmica uz prisutnost gledatelja.

"Zašto ne bi stadion poput Allianz Arene koja prima 70 tisuća gledatelja, primio 20 tisuća pravilno raspoređenih?"

Lehmann smatra da bi to bilo dovoljno za održavanje distance i navijači se ne bi miješali.

Ovo Lehmannu nisu prve kontroverzne izjave kada je u pitanju pandemija koronavirusa, već je izjavio kako ne razumije zatvaranje svega.

"Je li vam bolje ostati kod kuće i izgubiti posao ili imati uspješnu tvrtku", istaknuo je tada Lehmann.

Međutim, najzanimljivije je to što je Lehmann i sam bio zaražen koronavirusom, imao je i simptome, ali i dalje se zalaže za utakmice s gledateljima.

"Da, zarazio sam se sredinom ožujka i patio sam od kašlja i blage groznice dan i pol. Nakon dva tjedna karantene, vlasti su me ponovo proglasile zdravim. Bilo je lakše nego kod gripe. Ali ljudi u rizičnim skupinama moraju biti oprezni. Vjerojatno pomaže da živite koliko je moguće zdravo", kazao je Lehmann.

Smatra kako Njemačka ne može jednostavno stati, mora se pokrenuti gospodarstvo, ali i sve ostalo. Publika na stadionima za njega je neupitna, dakako, uz pridržavanje mjera fizičke razdvojenosti.

"Do sada nisam čuo razuman kontraargument. Ako je popunjeno samo svako četvrto mjesto na stadionu, postoji dovoljno udaljenosti između njih. Tko prekrši pravilo o fizičkoj distanci, treba biti izbačen, uz zabranu ponovnog dolaska na stadiona. Njemačku moramo ponovo pokrenuti kako bi gospodarstvo opstalo. To se odnosi na sve sektore gospodarstva, uključujući  Bundesligu", kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close