Konferencijska liga

Bugari napunili Osijekovu mrežu, Rijeka sretno izborila remi u Škotskoj

Osijek je teško stradao porazom 4:2 u uvodnoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige od CSKA Sofije. Rijeka je odigrala 1:1 kod Hiberniana u Škotskoj.
Sport / Nogomet | 05. 08. 2021. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Osijeka u prvoj su utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige pretrpjeli 2:4 (1:3) poraz na gostovanju kod CSKA u Sofiji.

Strijelci za CSKA bili su Mazikou (30), Carey (39), Caicedo (42) i Jomov (74), dok su pogotke za Osijek postigli Mattheij (41-ag) i Topčagić (90+3).

"Razočaran sam... Sve je bio loše, osobito prvi dio. Ovo je najgora utakmica otkad sam ja trener Osijeka. Bez duela, agresivnosti i rizika u napadu ne može se pobijediti kvalitetna momčad kakva je CSKA", izjavio je vidno razočarani trener viceprvaka Hrvatske, Nenad Bjelica.

Uzvrat je u Osijeku za tjedan dana.



Rijeka je u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige odigrala 1:1 kod Hiberniana u Škotskoj.

Hrvatski predstavnik je do prednosti na Easter Roadu stigao u 61. minuti kada je lopta neko vrijeme kružila oko domaćeg kaznenog prostora prije no što je Vukčević ubacio za Ampema koji je uspio glavom uputiti udarac koji je bio neuhvatljiv za Maceya na vratima.

Ipak, samo šest minuta kasnije Hibernian je poravnao, nakon udarca iz kuta Hanlon je prebacio loptu do Nisbeta, njegov udarac glavom Labrović je uspio odboti, ali samo do Boylea koji je odbijanac pospremio u mežu.

Heroj Riječana bio je vratar Nediljko Labrović koji je spasio goste u nekoliko navrata. U 93. minuti su domaćini imali veliku priliku, ali poraza je Rijeku spasio Labrović fenomenalnom obranom u situaciju jedan na jedan.


Uzvrat će se igrati u Rijeci za tjedan dana.

Kopirati
Drag cursor here to close