La Liga

Budimir zabio dva pogotka za Osasunu, Atleticova 'petarda' protiv Las Palmasa

Čini se kako je Ante Budimir u formi života. Hrvatski napadač postigao je oba pogotka u slavlju svoje Osasune od 2-0 protiv Cadiza u 25. kolu La Lige.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2024. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo je Ante poentirao glavom s 11 metara u 63. minuti nakon dodavanja Garcije, da bi onda u samoj završnici još jednom matirao Ladesmu.

Drugi pogodak zabio je u prvoj minuti sudačke nadoknade kad je Cadiz bacio sve karte u napad, ali je domaćin preko hrvatskog napadača uspio kazniti njihov 'nemar' u obrani.

Ante je protiv Cadiza zabio 12. i 13. pogodak ove sezone u La Ligi, čime je došao do četvrtog mjesta na ljestvici strijelaca.

GOLOVI

Najbolji topnik La Lige trenutno je Bellingham s 16 pogodaka, dok su manje od Budimira zabijali igrači kao što su Griezmann 11), Lewandowski (10), Moreno (10), Rodrygo (8) i drugi sjajni nogometaši. 

U prvom subotnjem ogledu 25. kola nogometaši madridskog Atletica su na svom stadionu bili uvjerljivi protiv Las Palmasa, pobijedili su 5-0. 

Premda je Atletico ovaj dvoboj odigrao bez ozlijeđenog prvog napadača Morate, a i Griezmann je bio na klupi tijekom cijelog ogleda, domaćin nije imao problema u igri prema naprijed.

Gotovo sve su obavila dvojica igrača. Prva dva pogotka postigao je Marcos Llorente, u 15. i 20. minuti, dok je u drugom poluvremenu dvostruki strijelac bio Argentinac Correa, u 47. i 62. minuti.

Sve je zaključeno golom Depayja za 5-0 u finišu dvoboja (87).

Sažetak utakmice OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close