Atlanta slavila u Mexicu

Bucksima malo 54 poena Antetokounmpa

"Znam da će NBA širiti na neke gradove. Ja ću uvijek biti za to da igramo ovdje u Mexico Cityju. Ovo je nevjerojatno mjesto za igru", rekao je Young nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2023. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo dvije utakmice su bile na programu. Dvije, ali vrijedne za pogledati. Giannis Antetokounmpo je bio u centru pažnje. Ubacio je čak 54 poena protiv Indiane, ali ni to nije bilo dovoljno za slavlje Bucksa. Jer su Pacersi bili bolji 126:124.

I jedan od krivaca koliko god to čudno zvučalo bio je upravo Giannis. Jer je u posljednjoj minuti izgubio dvije lopte. Na kraju je Mathurin pogodio dva slobodna bacanja, dva je dodao Brown za ovjeru trijumfa. Trica Middletona je došla malo kasno, nije puno toga promijenila.

Giannisova 54 poena su rekord sezone, do sada je na prvom mjestu bio Zach LaVine igrač Bullsa koji je protiv Pistona postigao 51 poen 28. listopada. Halliburton je imao 29 poena i 10 asistencija, a Bennedict Mathurin dodao je 26 poena i 11 skokova za Pacerse koji su prvo imali 18 poena prednosti, pa su u posljednjoj četvrti nadoknadili -10. Kod domaćina je sjajan bio Tyres Halliburton koji je završio utakmicu s 29 koševa, deset asistencija i šest skokova.

Bucksi su imali prednost 117:108 pet minuta prije kraja. Igrali su bez ozlijeđenog Damiana Lillarda, dok je trener Adrian Griffin isključen početkom treće četvrtine.

Navijači u Mexico Cityju vidjeli su uzbudljivu završnicu i pobjedu Atlante nad Orlandom (120:119). Odlučujuća se pokazala trica Dejounte Murraya 30 sekundi prije kraja. Orlando je imao zadnji napad u kojem je promašio Paolo Banchero.

Trae Young bio je prvo ime utakmice s 41 poenom. Kod Orlanda prvo ime svakako je bio Jalen Suggs (21 poen). Iako je utakmica odigrana u Mexico Cityju, Atlanta je ima sjajnu podršku. Možda čak i nešto veću nego u svojoj dvorani. Jedan od razloga leži u činjenici da je Trae Young iz Texasa.

"Navijačka energija je bila sjajna. Znam da će NBA širiti na neke gradove. Ja ću uvijek biti za to da igramo ovdje u Mexico Cityju. Ovo je nevjerojatno mjesto za igru. Jeste da smo igrali na visokoj nadmorskoj visini, što nismo navikli. Ja nisam mogao izdržati, izašao sam iz igre. Trebao sam predah", pojasnio je Young.

Kopirati
Drag cursor here to close