Trener GOŠK-a

Bubalo: Moramo ići po pobjedu u svakoj utakmici

''Nijedna utakmica neće biti laka pa tako ni ona u Bihaću. Poznavajući prilike tamo, teren i njihovu borbu za opstanak, sigurno neće biti lako'', rekao je Bubalo.
Sport / Nogomet | 25. 03. 2022. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjoj utakmici 18. kola Prve lige FBiH gabelski GOŠK je na svom terenu stadiona “Perica Pavlović” upisao rutinsku pobjedu (2:0) protiv Orašja, i tako sačuvao priključak za vodećim konjičkim Igmanom.

Miran meč je domaćinima osigurao pogodak Luke Nižića u 21. minuti. Nastavili su napadati i meč zaključili sedmim prvenstvenim golom Dženana Haračića u 82. minuti.

''Mislim da je pobjeda zaslužena, iskontrolirali smo oba poluvremena, praktički nismo dozvolili protivniku nijednu ozbiljnu šansu. Nismo igrali previše sjajno, ali dovoljno za postignuti rezultat, odnosno osvajanje tri boda'', rekao je za Dnevni list trener GOŠK-a Ivan Bubalo.

Pritisak sigurno stvara činjenica da je Igman dan ranije pobijedio u derbi utakmici protiv Bratstva, i to u Gračanici (2:1).

''Pobijedili su u gostima, ali nije nam problem Igman, ne trebamo njih pratiti, već gledati sebe i probati poboljšati svoju igru. To možemo napraviti i nadam se da ćemo napredovati iz kola u kolo'', kazao je Bubalo.

Veliki test će GOŠK imati u Bihaću kod ekipe Jedinstva koja je pri samom dnu ljestvice i očekuje je borba za opstanak.

''Nijedna utakmica neće biti laka pa tako ni ona u Bihaću. Poznavajući prilike tamo, teren i njihovu borbu za opstanak, sigurno neće biti lako, ali mi ne možemo birati protivnike, moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici. Tako ćemo se postaviti i u Bihaću'', najavio je Ivan Bubalo.

Kopirati
Drag cursor here to close