Šuška se, šuška

Brozovića čeka transfer karijere?

Katalonci bi put Milana poslali Francka Kessieja, nogometaša kojeg su lani besplatno doveli baš iz Milana, ali iz crveno-crnog dijela grada, a zauzvrat bi, bez ikakve dodatne naknade, htjeli Brozovića.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2023. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marcelo Brozović bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napustiti Inter. Talijanski mediji odavno pišu da Brozović nije u planovima milanskog kluba za sljedeću sezonu. Isto tako su više puta naglašavali da ga Inter želi, ali nema kome prodati. Taj detalj u priči se sada promijenio i Brozović je odjednom od neželjenog igrača došao do statusa čovjeka kojeg čeka najveći transfer u životu.

Naime, kako piše niz španjolskih medija, a objavio je i turski novinar Ekrem Konur, Barcelona ponovno kreće po Brozovića. Općepoznato je da Barcelona ima financijskih problema i da ne može plaćati visoke, a možda i nikakve odštete za igrače, ali u ovom slučaju to nije problem, prenosi Index.hr.

Ista ideja kao u siječnju

Barcelona želi Brozovića dovesti na isti način na koji je to pokušala u siječnju pa nije uspjela. Radilo bi se o direktnoj razmjeni igrača. Katalonci bi put Milana poslali Francka Kessieja, nogometaša kojeg su lani besplatno doveli baš iz Milana, ali iz crveno-crnog dijela grada, a zauzvrat bi, bez ikakve dodatne naknade, htjeli Brozovića.

U siječnju je to bila vrlo nerealna kombinacija, ali sada se čini da su čelnici Intera ipak puno bliže tome da ovakvu ponudu prihvate. Španjolski Relevo navodi i da je nedavno održan sastanak dviju uprava. Isto tako navodi i da na njemu nije bilo priča o transferima, ali da je sastanak poslužio da se dodatno učvrste dobri odnosi dva kluba pa nije nerealno očekivati da dogovor bude postignut.

Dinamu 0 eura?

Oba nogometaša vrijede oko 30 milijuna eura i zarađuju približno iste plaće od oko 6.5 milijuna eura pa s financijske strane takva zamjena ima smisla za oba kluba, ali u priči postoji i jedan klub za koji bi ovakav posao bi katastrofalan. To je Dinamo.

Hrvatski prvak je 2015. prodao Brozovića u Inter za osam milijuna eura (prvo posudba od tri milijuna pa otkup od pet milijuna eura), ali je u njegov ugovor ugradio i klauzulu prema kojoj ima pravo na 10% idućeg transfera. U ovom slučaju, kad je transfer razmjena igrača bez isplate odštete, jasno je da Dinamo ne bi dobio ništa.

Kopirati
Drag cursor here to close