Coppa Italia

Brozović i Džeko s Interom obranili naslov pobjednika Kupa

Nogometaši Intera obranili su naslov pobjednika Talijanskog kupa 2-1 (2-1) pobjedom protiv Fiorentine u finalu igranom na Olimpijskom stadionu u Rimu, a hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović bio je asistent za prvi gol milanskog sastava.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2023. u 23:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povela je Fiorentina u samom otvaranju dvoboja, u 3. minuti kada je Nicolas Gonzalez odlično utrčao na drugu vratnicu i iz velike blizine pogodio nebranjenu mrežu nakon proigravanja Ikonea.

No, Inter je već do odmora preokrenuo rezultat s dva gola Lautara Martineza.

Argentinski je napadač poravnao na 1-1 u 29. minuti nakon što ga je lucidnom okomitom loptom u kaznenom prostoru proigrao Brozović, da bi u 37. minuti Lautaro kompletirao preokret zatresavši suparničku mrežu nakon dodavanja Barelle.

U drugom poluvremenu Fiorentina je imala brojne prilike za poravnanje, dvije najveće imao je Jović kojemu je u 79. minuti Handanović odlično obranio dok je u 82. iz blizine glavom promašio vrata.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Brozović je odigrao čitav susret za Inter, dok je Edina Džeku u 58. minuti zamijenio Romelu Lukaku.

Za Inter je ovo deveti naslov pobjednika Talijanskog kupa, dok je Fiorentina ostala na šest naslova u ovom natjecanju, posljednji je stigao još 2001. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close