Coppa Italia

Poznat prvi finalist Kupa Italije

Nakon što je Inter prošle sezone svladao Juventus u finalu Coppe Italije s 4:2 i stigao do svoje osme titule u natjecanju, sada su Nerrazzuri zaustavili Staru Damu u polufinalu ovog natjecanja.
Sport / Nogomet | 26. 04. 2023. u 23:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 1:1 u Torinu, u kojem je Inter zabio izjednačujući gol iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi, Nerrazzuri su na svojem San Siru slavili s 1:0 i na kraju upisali zasluženu pobjedu.

Simone Inzaghi krenuo je u klasičnoj 3-5-2 formaciji s Edinom Džekom i Lautarom Martinezom u vrhu napada, a Massimiliano Allegri je momčad postavio u 3-4-1-1 formaciji, u kojoj je Federico Chiesa igrao isturenu, a Angel Di Maria povučenu špicu.

U 15. minuti na semaforu je zasjalo 1:0 za Inter. Dugo su Nerrazzuri pleli mrežu oko kaznenog prostora Juventusa, a nakon brojnih dodavanja Nicolo Barrela lucidnim proigravanjem pronalazi Federica Dimarca koji se ubacio iz drugog plana i matirao Mattiju Perina.

Početkom nastavka Edin Džeko je zabio, ali nalazio se u zaleđu te gol nije priznat.

Serija zamjena malo je umrtvjela utakmicu, Inzaghi je u 68. ubacio Marcela Brozovića i Romelua Lukakua umjesto Džeke i Barrelle.

U 88. minuti priliku da odvede utakmicu u produžetke imao je Federico Chiesa, ali je Onana bio siguran i ostalo je 1-0 za domaćine.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Interu će ovo biti 15. finale u povijesti, a deveti naslov tražit će protiv boljega iz sutrašnjeg dvoboja Fiorentina - Cremonese u kojeg Viole ulaze s prednosti od 2:0.

Finale se igra 24. svibnja u Rimu.

Kopirati
Drag cursor here to close