UEFA Konferencijska Liga

Britanci o Zrinjskom: Sreća da Modrić više ne igra za njih, ne treba ih shvatiti olako

"Prvog dana utakmice, dok je Villa gubila 3-2 od Legije iz Varšave, Zrinjski je uzvratio 3-0 kod kuće protiv AZ Alkmaara i pobijedio 4-3".
Sport / Nogomet | 05. 10. 2023. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije mnogo navijača Aston Ville čulo za HŠK Zrinjski Mostar, ali spominjanje najpoznatijeg bivšeg igrača bosanskohercegovačkog kluba sigurno bi ih natjeralo da sjednu i poslušaju, piše britanski Dailymail.

Srećom po Villu, Luka Modrić neće biti dio momčadi Zrinjskog koja gostuje na Villa Parku za utakmicu grupne faze Europske konferencijske lige u četvrtak, ali zvijezda Real Madrida zna koliko je njegova posudba u bh. klubu bila važna na njegovom putu do vrh igre.

S 28 trofeja, 168 nastupa za Hrvatsku i 10 individualnih nagrada uključujući Ballon d'Or 2018. Modrić, koji sada ima 38 godina, može tvrditi da je jedan od najboljih europskih nogometaša svih vremena.

Ipak, čak i najboljima je potreban odmor, a Modrić ga je imao sa Zrinjskim, gdje je veznjak napravio svoje prve korake u profesionalnoj igri kao 17-godišnjak tijekom sezone 2003-04. Naravno, proglašen je igračem godine.

"Ako možete igrati u bosanskohercegovačkoj ligi, možete igrati bilo gdje", rekao je Modrić. "Bilo je super provesti vrijeme tamo".

"To je bilo mjesto gdje sam očvrsnuo. Kada se možete prilagoditi tamošnjoj vrsti fizikalnosti, možete se nazvati pravim igračem".

Veze Zrinjskog s Hrvatskom su jake, tvrde Britanci. Osnovali su ih Hrvati 1905. godine i sudjelovali su u hrvatskoj ligi tijekom Drugog svjetskog rata. Trener Krunoslav Rendulić je Hrvat i ima mnogo sunarodnjaka u momčadi.

"Ni njih ne treba shvatiti olako. Prvog dana utakmice, dok je Villa gubila 3-2 od Legije iz Varšave, Zrinjski je uzvratio 3-0 kod kuće protiv AZ Alkmaara i pobijedio 4-3".

Nije loš podvig protiv prošlosezonskih polufinalista Europske lige i dokaz je da Villa mora biti na oprezu, posebno s obzirom na njihovu neizvjesnu formu u kup nogometu pod vodstvom Unaija Emeryja.

Podsjetimo, ''Plemići'' protiv Aston Ville igraju u četvrtak od 21 sat na Villa Parku, a na tribinama se očekuje i veliki broj gostujućih navijača kojih se, kako je objavio klub, očekuje preko 700.

Kopirati
Drag cursor here to close