Endrick Felipe Moreira de Sousa

Brazilsko čudo od djeteta uskoro u Realu

Sa 16 godina, dva mjeseca i 16 dana postao je najmlađi igrač koji je ikada nastupio za Palmeiras, a sada je postao i najmlađi igrač koji je dobio poziv u Selecao nakon 1994. godine i Ronalda.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2023. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Endrick Felipe Moreira de Sousa, poznat jednostavno kao Endrick, novo je brazilsko nogometno čudo, a već sada ga uspoređuju sa slavnim sunarodnjacima Peleom, Ronaldom i Romariom. Sa 16 godina, dva mjeseca i 16 dana postao je najmlađi igrač koji je ikada nastupio za Palmeiras, a sada je postao i najmlađi igrač koji je dobio poziv u Selecao nakon 1994. godine i Ronalda.

"Endrick ima puno potencijala, vrlo je talentiran, ali još ne znamo hoće li se uspjeti dokazati na velikoj sceni. Nećemo ga stavljati pod veći pritisak ovim pozivom, ovo je samo nagrada za njegove igre," kazao je Diniz. 

Ove sezone Endrick je zabio osam golova u 25 ligaških utakmica, a za klub iz Sao Paula odigrao je ukupno 54 utakmice i postigao 14 golova.

Video: Endrick

Real Madrid je dogovorio transfer 17-godišnjaka prošlog prosinca. Prema medijskim napisima, početni iznos od 40 milijuna eura mogao bi s bonusima narasti na 60 milijuna. "Kraljevskom klubu" će se moći pridružiti kada navrši 18 godina, a to će biti 21. srpnja 2024. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close