Urugvaj slavio

Brazil izgubio nakon 22 godine, Neymar na nosilima

Prema prvim informacijama Neymar je navodno zaokrenuo koljeno i pomaknuo tibiju, no sumnja se i na ozljedu križnih ligamenata koljena lijeve noge i meniskusa.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2023. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centenario stadionu u Montevideu bio je poprište još jednog dvoboja koja iza sebe ima bogatu prošlost. Period u kojem se nekada i mijenjala povijest nogometa. Dvoboj Urugvaja i Brazila naravno da je privukao veliku pažnju.

Domaćini su čekali na jednu pobjedu u međusobnim dvobojima pune 22 godine, napokon su je dočekali u ovom ciklusu kvalifikacija
za Svjetsko prvenstvo. Brazil je nakon domaćeg remija protiv Venezuele, ovaj put poražen 2:0.

Domaćin je poveo praktički iz prve prave prilike u 42. minuti. Maximiliano Araujo je prošao po lijevoj strani, uputio loptu u kazneni prostora, a Darwin Nunez glavom pogodio za 1:0. Gol se provjeravao zbog mogućeg zaleđa, no sudac Alexis Herrera je ipak pokazao na centar.

Novi problemi za Brazil stigli su svega nekoliko trenutaka nakon što su krenuli s centra. Nakon duela s Nicolasom de la Cruzom, ozlijedio se Neymar. Brazilski majstor koji je ovoga ljeta preselio u saudijski Al Hilal, ozlijedio je koljeno i na nosilima i u suzama je iznesen s terena. Prema prvim informacijama Neymar je navodno zaokrenuo koljeno i pomaknuo tibiju, no sumnja se i na ozljedu križnih ligamenata koljena lijeve noge i meniskusa što bi ga s terena udaljilo najmanje do kraja ove sezone.

U nastavku susreta Brazil je pritiskao i napadao, ali bez konkretne završnice. "Točku na i" sjajne predstave domaćin je stavio u 77. minuti kada je Nunez asistirao, a De la Cruz pogodio za 2:0. Brazil je na koncu završio susret bez upućenog udarca u okvir gola.

Video: Urugvaj - Brazil 
Kopirati
Drag cursor here to close