Bez golova u velikom derbiju

Argentina bodom potvrdila Katar

Dva mjesta za Katar su popunjena, tri su još uvijek aktivna. Ekvador kao treći ima 23 i čini se da teško može ostati bez plasmana na svjetsko, dok će borba za četvrto mjesto biti izuzetno zanimljiva.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2021. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klasik koji je zagarantiran u Južnoj Americi, tijekom kvalifikacija jeste onaj između Argentine i Brazila. Prvi je zbog cirkusa oko korona virusa trajao samo pet minuta, drugi je odigran na relativno malom stadionu u San Juanu koji je naravno bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Lionel Messi vodio je sinoć Argentince dok u dresu Brazila nije bilo najveće im zvijezde Neymara. Međutim, Messi nije uspio odvesti Argentince do slavlja. Ne samo da Argentinu nije doveo do slavlja već je po prikazanom Brazil bio bliži punom plijenu.

Fred je u 61. minuti uzdrmao prečku, Vinicius, Raphinha su bili raspoloženi za igru, ali im je nedostajalo završnice. Argentina je tek nešto počela igrati u posljednjih desetak minuta, međutim to je bilo premalo. Jedna od situacija o kojoj će se najviše pričati u ovom susretu je kako je argentinski stoper Nicolas Otamendi izbjegao crveni karton zbog udaranja laktom u lice Raphinhe. Navodno je Raphinha nakon te situacije dobio pet šavova.

Video: Argentina - Brazil najvažniji detalji 

Argentincima je ovo bila 27. uzastopna utakmica bez poraza koji su također osigurali plasman u Katar. Urugvaj je izgubio na gostovanju kod slabašne Bolivije vrlo uvjerljivo 0:3, Čile je na domaćem terenu razočarao, Ekvador je bio bolji 0:2, dok su Kolumbija i Paragvaj u Barranquilli odigrali u slaboj utakmici 0:0.

Dva mjesta za Katar su popunjena, tri su još uvijek aktivna. Ekvador kao treći ima 23 i čini se da teško može ostati bez plasmana na svjetsko, dok će borba za četvrto mjesto biti izuzetno zanimljiva. Kolumbija i Peru imaju po 17 bodova, Čile i Urugvaj 16, Bolivija 15, Paragvaj 13. Podsjećamo i petoplasirana reprezentacija kroz baraž iz Južne Amerike može do Katara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close