Veliko iznenađenje na kraju sezone

Bowen zabio u devedesetoj, West Hamu europski trofej nakon 43 godine

Kad se činilo da utakmice ide u produžetke Paqueta je kao na tanjuru uslužio Jarroda Bowena, a ovaj vara Terracciana za 2:1.
Sport / Nogomet | 08. 06. 2023. u 00:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je jedna od onih romantičnih nogometnih priča. West Ham je nakon 1965. godine osvojio jedan europski trofej. West Ham koji je dobrim dijelom ove sezone stalno plesao po rubu u Premiershipu. Na kraju je u finalu Konferencijske lige savladao Fiorentinu 2:1, onako dramatično filmski golom Jarroda Bowena u 90. minuti utakmice.

Ne pretjerano zanimljive, dosta slične onoj Rome i Seville. Malo prilika, dosta duela, nervoze, posla za suce. S tim što su je jednim dijelom pokvarili navijači West Hama kada su pogodili Cristiana Biraghija u glavu. Na snimku se vidjela čaša, ali čini se da je ipak bio neki tvrdi predmet. To je možda bio i najvažniji trenutak prvog dijela. Uz onaj posljednji napad Fiorentine kada je Dodo ubacio, Kouame je pucao i pogodio stativu, otpadak je Jović nekako glavom sproveo u mrežu, ali uzalud slavlje, VAR je poništio gol.

VAR je na sceni u 61. minuti, nakon dvoboja Bowena i Biraghija, kapetan Viola je igrao rukom, pa je nakon provjere Del Cerro Grande dosudio jedanaesterac. Benrahma ne propušta priliku, veliko oduševljenje navijača West Hama. Koje će potrajati nekih pet minuta.

Dugačku loptu Amrabata na desnu stranu kaznenog prostora Gonzalez je uspio glavom proslijediti do Bonaventure, ovaj poteže odmah činilo se bez gledanja, lopta je u mreži West Hama. Kad se činilo da utakmice ide u produžetke Paqueta je kao na tanjuru uslužio Jarroda Bowena, a ovaj vara Terracciana za 2:1.

Igralo se sedam minuta poslije gola, a onda je uslijedio veliko slavlje. West Ham je osvajač Konferencijske lige, ide u Europsku ligu, treću godinu zaredom će igrati u jednom europskom klupskom takmičenju.

Kopirati
Drag cursor here to close