Suđenje braći Mamić

Boško Balaban: Moj je rukopis na potvrdama, ali se ne sjećam

U istrazi je Balaban kazao i kako je od Mamića primio milijun eura u gotovini, a danas je rekao kako nikada nije dobio toliko novca u gotovini i ne zna zašto je istrazi tako rekao.
Sport / Nogomet | 25. 03. 2024. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Mihaela Mikića na suđenju protiv braće Mamić u Osijeku danas je svjedočio još jedan bivši nogometaš Dinama Boško Balaban.

Balaban je danas na Županijskom sudu u Osijeku rekao da mu je sve isplaćivano na račun, i plaća i odšteta od transfera.

Nikada na ruke 

Tri puta se vraćao u Dinamo, a posljednji put 2007., kada se zadržao godinu i pol pa opet otišao u inozemstvo. Ponovno je financijski sve ispoštovano, i sve mu je, kaže, plaćeno na račun.

"Koliko se sjećam, nikada nisam dobivao novac na ruke od Dinama", rekao je.

Ispričao je da će Mamića je upoznao 1997., dok je igrao u Rijeci, a da mu je ovaj kasnije postao i menadžer, prenosi Index.hr

"Transfer u Aston Villu iznosio je 5,2 milijuna funti, a ne znam točno koliko sam ja dobio, a koliko sam dao Zdravku Mamiću. Kako smo obojica bili zadovoljni razvojem situacije i iznosom, mislim da smo ga podijelili 50:50", izjavio je Balaban.

U iskazu u istrazi kazao je kako je 1,6 milijuna funti od transfera u Aston Villu pripalo njemu, a Mamić je svoj dio dogovarao s Dinamom.

"Znam da je Mamić imao pravo na odštetu i od Dinama i od Aston Ville, odnosno od mene", komentirao je raniji iskaz. Rekao je da se posvađao sa Zdravkom Mamićem kada je već bio u Engleskoj pa je angažirao druge agente te da je to bilo 2002. ili 2003.

Milijun ili milijun i pol 

Nakon Aston Ville prešao je u belgijski Brugge pa se nakon četiri godine vratio u Dinamo. Taj se transfere dogovarao sa Zdravkom Mamićem.

"Ne znam precizno, mislim da je Dinamo platio moj transfer milijun ili milijun i pol eura", rekao je pa na pitanje tužitelja odgovorio da u njegovom transferu iz Bruggea u Dinamo ni na koji način nisu sudjelovali Mario Mamić i Nikky Arthur Vuksan.

Na upit obrane je li ikada primio išta u gotovini u Dinamu, ponovio je kako nije. No, Mamićev odvjetnik Filip Glavaš potom mu je predočio potvrde iz kojih proizlazi da je tijekom 2002. primio ukupno 112.500 eura na ruke.

"Moj je rukopis na potvrdama, ali se ja toga ne sjećam", rekao je Balaban.

"Moguće je"

Glavaš ga je podsjetio na iskaz iz 2018., gdje je rekao kako prepoznaje te potvrde i da mu je novac dao Zdravko Mamić.

"I dalje se ne sjećam da sam primio novac u gotovini", rekao je na to Balaban.

Na Glavašev upit je li ipak moguće da je taj novac dobio u gotovini rekao je: "Moguće je".

U istrazi je kazao i kako je od Mamića primio milijun eura u gotovini, a danas je rekao kako nikada nije dobio toliko novca u gotovini i ne zna zašto je istrazi tako rekao.

Zdravka Mamića se tereti da je podigao 2.8 milijuna eura s Dinamova računa u Klagenfurtu i zadržao za sebe. Obrana tvrdi kako su tim novcem plaćani igrači.

Obrana je stavila primjedbu na dio Balabanova iskaza, nazivajući ga neživotnim i nelogičnim. Rekao je i da je očito je da je "na svjedoka učinjen pritisak da promijeni iskaz".

Na pitanje je li bilo pritisaka na njega Balaban je odgovorio da nije.

Kopirati
Drag cursor here to close