Nakon sedme pobjede zaredom

Borussia Dortmund preuzela vrh

Borussia Dortmund je trenutačno na prvom mjestu s 46 bodova, Bayern ima tri manje, baš kao i Union Berlin koji su sastaju sutra u međusobnom duelu.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2023. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika gužva na vrhu Bundeligaške tabele. Nakon današnjih utakmica sada je na prvom mjestu Borussija Dortmund. Koja je upisala sedmu pobjedu zaredom. Što je klupski rekord.

Posljednji put su u takvoj seriji bili 2012. godine, kada su osvojili naslov prvaka. Danas su slavili minimalno protiv Hoffenheima. Jedini gol na utakmici je došao u završnici prvog dijela, u 43. minuti. Reus je ubacio s lijeve strane, spretan pred golom domaćih je bio Julian Brandt. U 50. minuti susreta, domaći su tražili penal, sudac se konzultirao s VAR-om, ali od toga ništa nije bilo. Andrej Kramarić je odigrao cijelu utakmicu.

Važne bodove u borbi za opstanak je uhvatila Hertha. Momčad iz Berlina je na domaćem terenu savladala Augsburg 2:0. Pogodcima Marca Richtera u 61. i Dodi Lukebakia u 70. minuti, Hertha se dokopala 14. mjesta. Ermedin Demirović je odigrao svih 90 minuta za momčad Augsburga, baš kao i Filip Uremović u redovima Herthe.

Red Bull Leipzig uspio se pobjedom protiv Eintracht Frankfurta ponovo doći među četiri najbolje momčadi Bundeslige u ovom trenutku. Veliki dio posla, igrači RB-a su odradili u prvom dijelu. Prvo je zabio Timo Werner na centaršut Forsberga, a onda su pomenuta dvojica igrača odradila posao i pet minuta prije odlaska u svlačionice, samo su uloge bile drugačije. Werner je bio asistent, Forsberg strijelac.

U nastavku su gosti preko Djibrila Sowa smanjili zaostatak u 51. minuti na 2:1, ali bolje do toga nisu mogli. Hrvoje Smolčić i Joško Gvardiol dobili su punu minutažu u svojim sastavima, dok je Kristijan Jakić dobio pola sata u dresu gostiju.

Kovačev Wolfsburg slavio je s 2:0 protiv Kölna u gostima. Prvi pobjedu nakon četiri vezana poraza. Gosti su dobro otvorili utakmicu, jer su već u četvrtoj minuti poveli golom Gerhardta. Trijumf gostiju je na kraju se ispostavilo ovjerio u 68. minuti iz penala Arnold. Domaćini su bili ti koji su zapravo imali i posjed i veći broj prilika na ovome susretu, ali nisu bili dovoljno efikasni pa je mreža Casteelsa ostala netaknuta.

Werder je u susretu s Bochumom podsjetio ne svoje slavne dane kojih nije bilo previše posljednjih godina. Velikan iz Bremena potpuno je nadigrao i rezultatom 3:0 pobijedio na svome Weserstadionu. Za veliko slavlje domaćih navijača pobrinuli su se pogodcima Niclas Fullkrug, Niklas Schmidt i Marvin Ducksch.

Borussia Dortmund je trenutačno na prvom mjestu s 46 bodova, Bayern ima tri manje, baš kao i Union Berlin koji su sastaju sutra u međusobnom duelu.

Kopirati
Drag cursor here to close