Bundesliga

Borussia Dortmund iskoristila kikseve Bayerna i Union Berlina

U susretu 21. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Dortmund pobijedila je berlinsku Herthu sa 4-1 probivši se na drugo mjesto Bundeslige.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2023. u 22:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borussia je iskoristila kikseve Bayerna i Union Berlina, te pobjedom protiv Herthe dostigla najveće suparnike u borbi za naslov prvaka.

Sada sve tri momčadi imaju po 43 boda, no Bayern je prvi zbog najbolje razlike pogodaka, Borussia je druga, a Union Berlin je sada treći.

Borussia je povela u 27. minuti golom Karima Adeyemija, a pet minuta kasnije Donyell Malen je povisio na 2-0. Berlinski sastav se vratio u igru smanjivši u 47. minuti preko Lucasa Tousarta, no u 77. minuti je Marco Reus lijepo zabio iz slobodnog udarca za 3-1.

Točku na "i" postavio je Julian Brandt u 90. minuti. GOLOVI

U prvom nedjeljnom susretu Union Berlin je propustio preuzeti vrh ljestvice odigravši 0-0 protiv fenjeraša Schalkea. Berlinskom sastavu su trebala tri boda kako bi preskočio Bayern, no nisu uspjeli. S mršavih 0-0 dostigli su Bavarce, ali ne i prestigli.

Momčad Švicarca Ursa Fischera je ovim rezultatom prekinula niz od četiri uzastopne pobjede, dok je Schalke upisao već četvrti uzastopni remi rezultatom 0-0.

Union je sveukupno ostavio bolji dojam, međutim nedovoljno za pobjedu, piše Hina.

U posljednjem susretu 21. kola njemačkog nogometnog prvenstva Mainz je na gostovanju pobijedio Bayer Leverkusen s 3-2 ostvarivši treću pobjedu u zadnja četiri kola.

Mainz je imao 1-0 i 2-1, Bayer se dva puta vraćao, ali ne i treći put.

Počelo je domaćim promašajem kaznenog udarca u 23. minuti. Edmond Tapsoba je pucao, ali je gostujući vratar Finn Dahmen obranio. Tri minute kasnije Mainz je poveo golom Anthonyja Cacija, no u 32. minuti je Nadiem Amiri izjednačio.

U posljednjim trenucima prvog dijela Mainz ponovo dolazi do prednosti, a pogodak je postigao Leandro Barreiro.

Patrick Schick još jednom vraća "apotekare" izjednačivši na 2-2 u 59. minuti. Jedan od ključnih trenutaka susreta dogodio se u 82. minuti kada je Amine Adli skrivio kazneni udarac i pritom zaradio crveni karton. Marcus Ingvartsen je pucao i pogodio za vodstvom Mainza od 3-2. GOLOVI

U preostalom vremenu Bayer je pokušao osvojiti barem bod, ali nije uspio upisavši treći poraz u zadnja četiri kola.

       
Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close