Efekt Haaland

Borussia Dortmund ostaje bez dvojice sjanih napadača?

Dobivanjem ponovne dozvole za kupovinom ovog siječnja, Chelsea kreće u utrku za Jadonom Sanchom. Iako dosta toga upućuje na to da će on uspjeti prezimiti u Njemačkoj, praktički je sigurna stvar da će mladi Englez put domovine po završetku sezone.
Sport / Nogomet | 31. 12. 2019. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Dolazak Erlinga Braut Haalanda izazvao je tektonske poremećaje u Borussiji Dortmund

Najbolji potez na nogometnom tržištu ove zime, vrlo je vjerojatno već povučen. Borussia Dortmund osigurala je potpis Erlinga Braut Haalanda koji joj se pridružuje u siječnju 2020. godine. '

Žuto-crni' će Red Bull Salzburgu isplatiti 'samo' 20 milijuna eura, dok dodatnih 15 milijuna odlazi igračevom super-agentu Minu Raiolu, a deset milijuna sjeda na račun Alf-Ingea Haalanda, Erlingova oca na ime prava korištenja mladićeva lika i djela u reklame svrhe.

Mladi napadač je potpisao petogodišnji ugovor prema kojemu će u prve dvije godine inkasirati šest milijuna eura godišnje, dok će mu se od treće godine ugovora plaća povećati na traženih osam milijuna eura po sezoni.

Navijačima 'Milijunaša' ekspresno su narasle zazubice kombinirajući tko će sve biti u napadu njihovog voljenog kluba. 'Žuti zid' na Signal Iduna Parku imat će za koga zdušno navijati jer imena poput Marca Reusa, Juliana Brandta i mladog Norvežanina Haalanda to svakako zaslužuje, ali dolazak nove akvizicije ujedno će značiti odlazak ne jednog, nego čak dvojice napadača iz Dortmunda, piše Gemanijak.hr.

Kako prenosi sportski portal The Athletic, dobivanjem ponovne dozvole za kupovinom ovog siječnja, Chelsea kreće u utrku za Jadonom Sanchom. Iako dosta toga upućuje na to da će on uspjeti prezimiti u Njemačkoj, praktički je sigurna stvar da će 19-godišnji Englez put domovine po završetku aktualne sezone.

Pitanje je samo hoće li ga na ljeto uspjeti dovesti londonski velikan sa Stamford Bridgea koji je najviše zagrizao za njega ili će to biti Manchester United koji stoji odmah u redu iza rivala iz Londona.

Bit će to velik udarac na ambicije 'BVB-a', a dodatni udarac – koji će se ipak puno manje osjetiti – jest skori odlazak Paca Alcacera.

Kako prenosi španjolska Marca, on je već obavijestio Michaela Zorca i Hansa-Joachima Watzkea da želi otići nakon što su potpisali Haalanda. Da stvar bude bolja za igrača, on već na stolu ima i ponudu madridskog Atletica.

Rojiblancosi prvo žele posuditi Alcacera do kraja aktualne sezone s obvezom otkupa, kako bi uspjeli isfinancirati dolazak Španjolca i napadača PSG-a, Edinsona Cavanija. Cijena za Alcacera sveukupno se vrti oko 30 milijuna eura, navodi Marca.

Efekt Haaland već je uzeo maha.

Kopirati
Drag cursor here to close