Bundesliga

Bayern poražen u Mönchengladbachu, pobjeda Leipziga

Lider Bayern München izgubio je na travnjaku Borussije Mönchengladbach s 2-3 u 21. kolu njemačkog prvenstva i ugrozio poziciju na vrhu.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2023. u 00:37 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borussia (M) je pobjedom produžila niz nepobjedivosti protiv Bayerna na pet utakmica u svim natjecanjima.

Bayern je u utakmicu ušao osnažen pobjedom nad PSG-om u Parizu u Ligi prvaka, no nakon samo deset minuta isključen im je branič Dayot Upamecano.

Igrajući s igračem manje 80 minuta, Bayern je doživio drugi poraz u svim natjecanjima u sezoni 2022./23., nakon ligaškog poraza kod Augsburga sredinom rujna.

Golove za Gladbach zabili su kapetan Lars Stindl (13), Jonas Hofmann (55) i Marcus Thuram (84), dok je Eric Maxim Choupo-Moting izjednačio u 35. minuti, a Mathys Tel dao privid nade u dodanom vremenu (90+3). GOLOVI

Ovim porazom Bayern ostaje na 43 boda, jedan više od Union Berlina (42), koji u nedjelju popodne dočekuje Schalke i koji u slučaju pobjede može povesti. Borussia Dortmund (40) može se vratiti u egal s Bayernom ako u nedjelju uspije pobijediti protiv berlinske Herthe.

Poraz Bavaraca iskoristili su i Freiburg i Leipzig, koji su se pobjedama u gostima približili lideru na tri, odnosno četiri boda.

Nogometaši Freiburga slavili su u gostima kod Bochuma s 2-0, a strijelci su bili Mihael Gregoritch u 39. i Lukas Huler u 51. minuti. Freiburg je četvrta momčad lige s 40 bodova, dok je Bochum na 16. poziciji s 19 bodova.

Pobjedu na gostujućem terenu upisao je i Leipzig koji je golovima Emila Forsberga u 14., Konrada Leimera u 85. i Dominika Soboszlaja u 92. minuti svladao Wolfsburg s 3-0. 

Leipzig je i dalje peti na ljestvici i ima 39 bodova, dok je Wolfsburg sedmi s devet bodova manje.

Nogometaši Stuttgarta su na svom terenu pobijedili Köln rezultatom 3-0, a drugi gol je zabio hrvatski reprezentativac Borna Sosa.

On je u 59. postigao predivan gol u rašlje iz slobodnog udarca. S ruba kaznenog prostora, iz slobodnog je udarca izvanredno prebacio živi zid i smjestio loptu u gornji kut suparničkih vrata za 2-0.

Stuttgart je nakon četvrte pobjede u sezoni 14. na ljestvici s 19 bodova, dok je Köln i dalje 11. s 26 bodova.

Eintracht je u Frankfurtu svladao Werder s 2-0 i ostao šesti na tablici.

Autogol Marcusa Friedla (7) i gol Francuza Kolo Muanija (52) donijeli su 11. pobjedu kluba iz Frankfurta. GOLOVI

Kristijan Jakić je odigrao cijelu utakmicu kao stoper kod domaćina.

       
Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close