Funkel ostvario svoj san

Bore se opstanak u drugoj ligi, ali su finalu Kupa

"Mi smo igrali tako kako smo igrali. Da imamo bolju ekipu ne bismo bili na 16. mjestu u drugoj ligi", rekao je Funkel.
Sport / Nogomet | 03. 04. 2024. u 11:50 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada su bili prvaci, osvajali Kup, početkom devedesetih jedna od ponajboljih ekipa Bundeslige. Kroz povijest tamo su igrali Klaus Toppmöller, Fritz Walter, Stefan Kuntz, Olaf Marschall, Klose, Ballack, Basler, Hotić, Brigel, Brehme, Kadlec.

Pamtimo ih kao ekipu koja je među prvima odigrala onu humanitarnu utakmicu protiv BiH u Koblenzu. Posljednjih godina ih nema nigdje, bili su treća liga, sada su druga, tamo su trenutačno 16. Bore se za opstanak. I tko zna hoće li uspjeti. A mogli bi zaigrati u Europi. Jer su došli do finala Kupa Njemačke. Čak i da izgube recimo finale od Bayera koji je favorit u polufinalu protiv Fortune Düsseldorf.

Prije 43 godine u finalu Kupa je bio kao igrač Kaiserslauterna. Sada je Friedhelm Funkel, poznato trenersko lice na klupi.

"To je nevjerojatno. Nogomet piše najljepše priče. Nisam ni sanjao da ću opet otići u Berlin kao trener. Sada mi se san zapravo ostvario. Mi smo igrali tako kako smo igrali. Da imamo bolju ekipu ne bismo bili na 16. mjestu u drugoj ligi. Posljednjih godina klub nije imao previše razloga za slavlje. Ovakav vrhunac sezone će ipak biti sjajan", naglasio je Funkel.

Kopirati
Drag cursor here to close