VIDEO I Superclásico

Boca sredila River u Cordobi

Nakon sedam i pol godina vidjeli smo u jednom Superclásicu utakmicu s pet golova ili više golova. Posljednji put se to dogodilo u prosincu 2016. godine.
Sport / Nogomet | 22. 04. 2024. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni El Clásica, na drugom kraju svijeta odigran je Superclásico, u okviru Liga Kupa. Argentinci imaju svoj sustav, pa je tako odigrano 14. kola Liga kupa u dvije skupine. Kako je River Plate završio na prvom mjestu svoje, tako je za protivnika dobio Bocu Juniors koja je u zadnjem trenutku dohvatila četvrto mjesto druge skupine. Jedna utakmica, ovaj put se igrala na stadionu Mario Kempes u Cordobi. I ponudila je naravno sve ono što nudi svaki okršaj ova dva kluba.

River je prvi došao do prednosti već u desetoj minuti. Brzu akciju u situaciji dva na tri završio je Borja, na dodavanje Echeverrije. U finišu prvog djela, Advíncula sjajno bježi svojim čuvarima, šalje loptu u kazneni prostor Rivera, a tamo je neumoljiv Merentiel.

Čovjek koji je u posljednjih mjesec dana uspio postići samo jedan gol, protiv Rivera se baš razigrao. U 51. minuti slična situacija kao i Madridu. Glavomet ispred gola Romera završio je autogolom jednog igrača Boce. Igrači Rivera su krenuli slaviti gol, ali je onda pomoćni sudac sugerirao kako lopta nije prošla gol liniju. Nakon reakcije iz VAR sobe, sudac Falcón je poništio gol.

Zato na drugo strani nije bilo dileme. Zenón centrira, Cavani je spreman, glavom pogađa za 2:1. Potpunu ludnicu na tribinama gdje se nalaze navijače Boce izazvao je Merentiel svojim drugim golom pet minuta kasnije. U sudačkoj nadoknadi Diaz je samo ublažio poraz Rivera.

Video: River Plate - Boca Juniors 

Nakon sedam i pol godina vidjeli smo u jednom Superclásicu utakmicu s pet golova ili više golova. Posljednji put se to dogodilo u prosincu 2016. godine, kada je također slavila Boca, ali tada 4:2. U polufinalnim susretima narednog vikenda će igrati Argentinos Juniors - Vélez Sarsfield, odnosno Estudiantes - Boca Juniors.

Kopirati
Drag cursor here to close