Sudski spor

Uefa traži izuzeće suca u postupku u vezi sa Super ligom

U Uefi smatraju da je u postupku došlo do značajnih nepravilnosti i zato očekuju da se u skladu sa španjolskim zakonodavstvom i u interesu pravde sudac makne sa ovog slučaja.
Sport / Nogomet | 28. 09. 2021. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna federacija (UEFA) u utorak je uložila zahtjev madridskom sudu za izuzeće suca koji vodi sudski spor Uefe protiv osnivača nogometne Super lige Real Madrida, Barcelone i Juventusa, te je podnijela žalbu višem sudu u Madridu zbog značajnih nepravilnosti u postupku.

U Uefi smatraju da je u postupku došlo do značajnih nepravilnosti i zato očekuju da se u skladu sa španjolskim zakonodavstvom i u interesu pravde sudac makne sa ovog slučaja. Uefa, naime, smatra da sudac koji vodi postupak nije nepristran, prenosi Hina.

Uefa je na temelju presude madridskog suda u ponedjeljak morala odustati od disciplinskog postupka protiv madridskog Reala, Barcelone i Juventusa, tri kluba koja su još uvijek vezana za projekt europske Super lige.

Također, Uefa je navela da će i dalje poduzimati postupke u skladu sa nacionalnim i zakonodavstvom EU-a  kako bi zaštitila interese Uefe i svih sudionika u nogometu.

Kopirati
Drag cursor here to close