Milan

Boban konačno progovorio i otkrio u čemu je problem s Rebićem

Boban se osvrnuo i na situaciju s Antom Rebićem kojega navijači Milana često kritiziraju.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2019. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski direktor Milana Zvonimir Boban u razgovoru za talijanske medije dotaknuo se situacije u sedmerostrukom europskom prvaku koji u proteklih 10-ak godina prolazi kroz teško razdoblje.

Boban se osvrnuo i na situaciju s Antom Rebićem kojega navijači Milana često kritiziraju. Hrvatski napadač ovoga je ljeta iz Eintracht Frankfurta stigao u Milan kao najavljeno veliko pojačanje u napadu, a doveden je na dvogodišnju posudbu s pravom otkupa za 25 milijuna eura.

No, njegova najčešća uloga ove sezone jest sjedenje na klupi. Hrvatski napadač nije nastupao ni pod Marcom Giampaolom, pod kojim je doveden, a ne nastupa ni sada kad je trener postao Stefan Pioli. Ove je sezone odigrao tek 189 minuta, odnosno 18 % mogućih za Milan. Talijani se pitaju u čemu je problem, prenosi Vecernji.hr.

''To je tehnička stvar. Vrlo je brz, ali treba mu prostora. Talijanski se nogomet razlikuje od njemačkog. Protiv Napolija je bio dobar, ali se odmah ozlijedio. Ozbiljno trenira i čini sve kako bi se nametnuo treneru. Talijanski nogomet je težak, mnogi igraju u formaciji 3-5-2 i zato mu je teško pronaći prostor.''

Spominje se i da bi Zlatan Ibrahimović opet mogao obući dres Milana.

''On ima 38 godina i nije igrao nekoliko mjeseci. Nije lako opet početi, posebno jer je do kraja sezone još samo pet mjeseci. Moramo vidjeti kako će proći idućih nekoliko utakmica. Ibra je drugačije rješenje, on kratkoročno može puno napraviti i zato je jedinstven'', rekao je Boban i dodao:

 ''Vidjet ćemo je li potrebno reagirati sada ili na kraju prvenstva. Moramo odlučiti i trebaju li nam pojačanja u napadu. Ibra je jedinstven, drugačiji igrač''.

A kad će Milan opet postati veliki klub?

''Navijači se to već dugo godina pitaju, ali je potrebno vrijeme. Jako je teško reći kada će se to dogoditi. Nije zabranjeno sanjati i imati ambicije, ali moramo ići korak po korak''.

Inter je trenutačno vodeća momčad Serie A.

''To nas ne dira, ali je važno da se netko bori s Juventusom. Šteta što to nismo mi. Nadam se da će se uskoro i Milan boriti za naslov'', prenio je Vecernji.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close