Grijači klupe

Predsjednik Frankfurta: Rebić se kockao i pogriješio, Jovića čeka dokazivanje

U dresu Frankfurta Rebić je imao i više nego pristojne brojke, skupio je okruglih 100 nastupa, a pritom je zabio 25 pogodaka dok je za još njih 12 asistirao. On je protekle sezone bio dio udarnog trojca Haller - Jović - Rebić...
Sport / Nogomet | 16. 10. 2019. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ZUMA Press / Ante Rebić (AC Milan)

Ante Rebić ovog je ljeta prešao u redove velikog Milana. Njegov Frankfurt poslao ga je na dvogodišnju posudbu u Italiju, a Rossoneri imaju mogućnost otkupa njegovog ugovora za 25 milijuna eura. Međutim, do daljnjega im se vjerojatno neće žuriti da s Eintrachtom započnu pregovore o otkupu ugovora Ante Rebića.

Njegove brojke, barem zasada, nisu takve da bi 26-godišnji Splićanin mogao očekivati takav rasplet situacije budući da se još uvijek nije upisao u listu strijelaca, a za Milan je nastupio u svega tri utakmice. Doduše, sve utakmice započeo je na klupi za pričuvne igrače pa je tako dosada ukupno odigrao skromne 63 minute za crveno – crne.

Predsjednik njegovog bivšeg kluba, Wolfgang Steubing, rekao je za Bild što misli o odlasku hrvatskog napadača iz njegovog kluba:

"Iskreno, ne znam što bih rekao. Želio je otići, jer da je ostao, bio bi jedini od trojice napadača od prošle sezone koji je tu i dalje. A sada sjedi na klupi. Kockao se i pogriješio, a ne vjerujem da će mu nešto bolje biti u budućnosti", rekao je 69-godišnji Wolfgang Steubing.

Foto: dpa / Rebić, Jović i Haller

U dresu Frankfurta Rebić je imao i više nego pristojne brojke, skupio je okruglih 100 nastupa, a pritom je zabio 25 pogodaka dok je za još njih 12 asistirao.

On je protekle sezone bio dio udarnog trojca Haller - Jović - Rebić, koji je harao Bundesligom, a u velikoj mjeri i UEFA Europskom ligom.

Hoće li tako igrati u Milanu, pokazat će vrijeme, ali ukoliko se dan po jutru poznaje, ne piše mu se dobro. Tim prije što je na klupu Milana umjesto Marca Giampaola došao Stefano Pioli, trener od kojeg je Rebić 2017. praktično pobjegao iz Fiorentine u Eintracht, što je bio njegov drugi dolazak u Frankfurt.

Jednako tako predsjednik Eintrachta misli i o prelasku Luke Jovića u Real, gdje mladi Srbin također nema previše prilika, a još čeka na svoj prvi pogodak.

"On se sad tu mora nametnuti, iako situacija po njega nije baš lijepa".

Foto: ZUMA Press / Luka Jović u dresu Reala

"Međutim, moje suosjećanje je po tom pitanju ograničeno, jer on dobiva dovoljno novca da ublaži bol. Ako se ne nametne u svojoj prvoj godini, onda je to upravo tako", lakonski je dodao predsjednik Eintrachta.

Ipak, kao i svaki iskusni sportski dužnosnik i čovjek svjestan doprinosa kojeg su Rebić i Jović dali njegovome klubu, Wolfgang Steubing ističe kako se ipak nada da će dvojica bivših nogometaša Eintrachta naći svoju sreću i da će uspjeti u novim klubovima.

Kopirati
Drag cursor here to close