Kiksali Stuttgart i Werder

Bjelici bod, petica Borussije M'gladbach

Tri susreta su završena bez pobjednika. Radilo se u duelima u Stuttgartu, Bremenu i Berlinu.
Sport / Nogomet | 24. 02. 2024. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri utakmice, tri remija, petica Borussije M'gladbach. To je najkraći remize onoga što smo vidjeli danas na terenima Bundeslige. Stuttgart je na svom terenu odigrao samo 1:1 protiv Kölna.

Domaćin je poveo preko Millota u 53. minuti, ali je Köln uzvratio devet minuta kasnije preko Martela. Domaći su mučili većim dijelom utakmice i realno nisu ponudili puno toga. Međutim i dalje su igri za Ligu prvaka u kojoj nisu bili 15 godina.

Razočarao je svoje navijače i Werder. Najslabija ekipa lige je ostala neporažena u Bremenu. Gosti su ustvari postigli četiri gola, dva im je poništio VAR.

Prvo je Zimmermann zabio autogol, pa je Justvan vratio utakmicu na početak u 33. minuti. Jedan gol Darmstadta je poništen zbog offsidea, sredinom drugog poluvremena, drugi zbog igranja rukom Skarkea. Činilo se kako je igrač gostujuće ekipe iskoristio poklon Zetterera, ali je Skarke igrao rukom. Matej Maglica je bio u početnom sastavu gostiju te igrao do 76. minute, a Bartol Franjić je u igru ušao u 70. minuti.

Treća nula je bila ona u susretu Union Berlina i ove sezone odličnog Heidenheima. Austrijanac Nikola Dovedan je doveo Heidenheim u vodstvo već u 3. minuti. Union je preokrenuo rezultat pred kraj prvog poluvremena golovima Robina Gosensa (44.) i Andrasa Schafera (45+2). Jan Niklas Beste je u 71. minuti postavio konačnih 2:2.

Nenad Bjelica je postavio Josipa Juranovića u početnu postavu Uniona, ali ga je u 72. minuti povukao iz igre, jer je hrvatski reprezentativac bio opterećen žutim kartonom od 54. minute.Union je s bodom došao do 12. mjesta s 25 bodova, a toliko ima i Borussia M'gladbach, koja je jedno mjesto ispred, te Bochum, koji je jedno mjesto iza berlinske ekipe.

Jedina utakmica u poslijepodnevnom subotnjem programu koja nije završila podjelom bodova bila je ona u kojoj je Borussia M'gladbach svladala Bochum s 5:2. Početak utakmice je kasnio desetak minuta, zbog problema u prometu, ali nogometaši su se odužili efikasnošću i s čak sedam postignutih pogodaka, a vidjeli smo sedmoricu različitih strijelaca.

Za Borussiju su mrežu pogađali Nathan Ngoumou (29.), Julian Weigl (35.), Rocco Reitz (72.), Jordan Siebatcheu (78.) i Franck Honorat (96.), dok su za Bochum strijelci bili Philipp Hofmann (75.) i Keven Schlotterbeck (88.).

Kopirati
Drag cursor here to close