Soldo solidan

Bivši Vatreni kao trener uspio spasiti klub i sad dobiva uglednog suradnika

Soldin sadašnji klub FC Flyeralarm Admira Wacker Mödling pokušat će u narednoj sezoni igrati važniju ulogu u Tipico Bundesligi Austrije, pa su krenuli tražiti pojačanja.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2020. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Admira Wacker / Zvonimir Soldo preuzeo je u veljači kandidata za ispadanje FC Flyeralarm Admira Wacker Mödling

Nakon što se brončani Vatreni Zvonimir Soldo poslije deset godina vratio poslu glavnog trenera, preuzevši u veljači austrijski klub FC Flyeralarm Admira Wacker Mödling, uspjelo mu je sačuvati status prvoligaša i time postići primarni cilj.

Soldo je svoj pravi trenerski ispit imao u njemačkom bundesligašu FC Köln, nakon kraće epizode u Zagrebačkom Dinamu (2008.).

U FC Kölnu, gdje je naslijedio Christopha Dauma, se zadržao malo duže od jedne sezone (do listopada 2010.), a onda ga nije bilo sve do 2017., kada se pridružio Felixu Magathu, kao pomoćni trener, u kineskom Shandong Lunengu.

Soldin sadašnji klub FC Flyeralarm Admira Wacker Mödling pokušat će u narednoj sezoni igrati važniju ulogu u Tipico Bundesligi Austrije, pa su krenuli tražiti pojačanja. 

Među prvima koji dolazi je bivši njemački reprezentativac Patrick Helmes (13 nastupa za Elf), koji je dosad trenirao U-15 tim Bayera iz Leverkusena, ali vodstvo kluba nije bilo zadovoljno njegovim rezultatima pa su prije nekoliko dana raskinuli ugovor s Helmesom.

Helmes će biti Soldin pomoćnik u prvoj momčadi i trener druge ekipe Admire.

Nijemcu nije bilo suđeno uspinjati se u hijerahiji trenera Bayera pa će, pomalo neočekivano, morati tražiti svoj trenerski put preko Austrije.

Kao nogometaš nastupao je za FC Köln, Bayer Levrkusen i Wolfsburg. U svojoj karijeri pouzdanog napadača, u 245 službenih utakmica postigao je 125 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close