Ništa od Katara

Očajna BiH primila tri gola s igračem više i ostala bez Svjetskog prvenstva!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je danas u Zenici od Finske (1:3) i tako ostala bez ikakvih šansi da će se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Kataru.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2021. u 16:24 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosni i Hercegovini trebala je u Zenici pobjeda nad Finskom kako bi protiv Ukrajine igrači Ivajla Peteva tražili drugo mjesto, a i bod ih je donekle ostavljao u igri. No, nisu osvojili bod izgubivši od Finske s 1:3 i tako još jednom blamažom obilježili ove kvalifikacije u kojima su imali puno oscilacija.

Domaći su igrali bez najboljeg strijelca i igrača Edina Džeke, no veći problem bila je obrana, jer je BiH primila čak tri pogotka s igračem više od inače ne pretjerano ubojitog finskog napada.

Tako BiH ostaje bez matematičkih izgleda za prolaz, no u sljedećem kolu mora dočekati Ukrajinu koja će s Fincima odlučiti o drugom mjestu u skupini.

Iako su u prvom poluvremenu domaći bili ti koji su imali više od igre i bolje prilike, ipak su Finci poveli, a uz to su promašili i jedanaesterac. Prvo je u 24. minuti Miralem Pjanić jednu loptu koja je krenula prema golu BiH zaustavio rukom.

Sudac Oliver nakon konsultacije s VAR-om dosudio je jedanaesterac, a Pjaniću, koji je u ovoj utakmici bio kapetan BiH žuti karton. No, udarac bijele točke najopasnijeg finskog igrača Teemua Pukkija skinuo je odličnom obranom Ibrahim Šehić.

I umjesto da domaći iskoriste taj impuls, ubrzo su primili gol. Pukki je sada bio asistent, a Marcus Forss doveo je goste u vodstvo. 
 
Inače, Bosna i Hercegovina u prvom dijelu uglavnom je jalovo napadala, najviše prodorima Seada Kolašinca po lijevoj strani. Nakon jednog takvog Kolašinca je oborio Jukka Raitala i dobio je izravni crveni karton.
 
Anadolija / Raitala dobio izravni crveni karton za start na Kolašincu
 
I ne samo da ekipa Ivajla Peteva u drugi dio nije ušla ofenzivnije i tako iskoristila igrača više, nego je ubrzo primila i drugi gol. Nakon jedne gužve u šesnaestercu domaćih smušenost obrane BiH iskoristio je Robin Lod koji je u 51. minuti donio velikih 2:0 za Fince.
 
Nakon još jednog šoka Petev je iz igre izvadio posve indisponiranog Miralema Pjanića te Radu Krunića, a uveo Matea Sušića i Luku Menala. Napadač Dinama Menalo uzvratio je pogotkom na dodavanje još jednog Dinamovca Amera Gojaka i vratio BiH u život.
 
No, taman kada su gledatelji na punom Bilinom polju povjerovali da će se dogoditi preokret, očajna BiH obrana primila je i treći gol s igračem više. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca sam je ostao Daniel O'Shaughnessy i pogodio za 3:1. 
 
Sudac Michael Oliver dugo je provjeravao pogodak, jer je O'Shaughnessy čini se i bio u zaleđu, ali na kraju ga je priznao i time je i definitivno otišla nada da će se BiH ipak domoći šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

      

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close