Dobili povjerenje

BiH domaćin europskog nogometnog prvenstva za juniorke 2026.

Nakon Europskog prvenstva za kadetkinje 2022. godine, Nogometni savez BiH je ponovo dobio povjerenje UEFA-e
Sport / Nogomet | 27. 09. 2023. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da organizira veliko nogometno natjecanje pod okriljem UEFA-e.

Nakon Europskog prvenstva za kadetkinje 2022. godine, Nogometni savez BiH je ponovo dobio povjerenje UEFA-e jer je u utorak na redovnoj sjednici Izvršnog odbora  europske krovne kuće nogometa donesena odluka da EURO 2026. za igračice do 19 godina bude održano u našoj zemlji.

''Još jednom nam je ukazano povjerenje UEFA-e i biće nam velika čast da ponovo organiziramo veliko UEFA-ino natjecanje. Prošle godine smo na veoma visokoj razini organizirali Europsko prvenstvo za kadetkinje, te ne sumnjam da ćemo 2026. godine biti još bolji jer NS/BiH ima kapacitete za organizaciju ovako značajnih događaja. Također ćemo iskoristiti priliku da dodatno promoviramo ženski nogomet među mlađom populacijom'', kazao je predsjednik NSBiH Vico Zeljković .

Zahvalio je UEFA-i na čelu s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, kao i direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, na ukazanom povjerenju.

''Na nama je da radimo svim snagama kako bismo organizaciju ovog natjecanja doveli na najvišu moguću razinu i ponovo poslali u svijet lijepu sliku iz Bosne i Hercegovine'', kazao je Zeljković, priopćeno je iz NSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close