Sveti Luka

‘Bez Modrića i Kroosa, Real je seljačka momčad’

Marca je komentar nakon utakmice protiv Elchea naslovila “Bez Modrića i Kroosa ovo je seljačka momčad”. U njemu piše: “Igranjem bez Modrića ili Kroosa ova momčad Reala nije u stanju držati ritam igre niti protiv slabašnog Elchea.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2021. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić u subotu je nastupom od samo 28 minuta pokazao koliko znači Realu, piše Marca.

Aktualni prvak Španjolske je tek njegovim ulaskom preokrenuo minus na svom terenu za važnu pobjedu protiv Elchea, kluba koji se bori za opstanak, u 27. kolu La Lige.

Real je ovim trijumfom ostao u konkurenciji za obranu naslova jer je Atletico kasnije tijekom večeri kiksao i odigrao tek 0:0 kod Getafea.

Zinedine Zidane je protiv jedne od lošijih momčadi Primere od početka odmarao glavne igrače,  Luku Modrića i Tonija Kroosa, kako bi bili odmorni za uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Atalante. Međutim, uskoro su njegova kola počela ići unazad, uveo ih je i oni su spasili Real. Modrić je namjestio izjednačujući gol, prvi od dva Benzemina za važnu pobjedu.

Premda je igrao manje od pola sata, Modrić je novinarima i posjetiteljima Marcine stranice sinoć bio jedan od najboljih igrača Reala.

“Spasitelj. Ljevicom je poslužio Benzemu za poravnanje”, piše Marca u obrazloženju Modrićeve ocjene.

U izvještaju s utakmice isti izvor ističe kako je nakon ove utakmice “Zidane shvatio da je Modrić esencijalan, nezamjenjiv te da mu momčad ne može igrati u sustavu 3-5-2. Zato je nakon samo sat vremena i zaostatka protiv lošeg Elchea umjesto Ramosa, Isca i Valverdea uveo Modrića, Kroosa i Rodryga”, prenosi SportKlub.

Marca je komentar nakon utakmice naslovila “Bez Modrića i Kroosa ovo je seljačka momčad”. U njemu piše: “Igranjem bez Modrića ili Kroosa ova momčad Reala nije u stanju držati ritam igre niti protiv slabašnog Elchea. Prvih sat vremena bez ključnog dvojca Real je bio grozan. Očito je da zamjene za Hrvata i Nijemca nemaju ni pola njihovih kvaliteta i sposobnosti. Modrić i Kroos su toliko moćni da pod njima vođenje Realove igre i davanje tempa cijeloj utakmici izgleda lagano, ali to nipošto nije tako. U današnjem nogometu je bez igrača koji imaju izvanserijski talent i sposobnost podizanja intenziteta igre nemoguće pobijediti ikoga.

Real se bez ovog dvojca ističe očajničkim nedostatkom ideja, točnih dubinskih proigravanja te carinjenjem lopte, statičnim nogometom i lako čitljivim dodavanjima. Bez Modrića i Kroosa ovaj Real je skup mediokriteta. Tek njihovim ulaskom počeo je podsjećati na momčad kakva bi morao biti. Igranje bez njih dvojice je luksuz koji si Zidane više ne može priuštiti”, stoji u tekstu Marce.

Rezultati:

Deportivo Alaves - Cadiz 1:1
Real Madrid - Elche 2:1
Osasuna - Valladolid 0:0
Getafe - Atletico Madrid 0:0


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close