Prebačen na račun

Benzemi ''nestao'' novac računa zbog ucjene snimkom seksa

Benzema je tijekom 2015. godine sa zajedno još četiri osobe pokušao iznuditi od 50 do 100 tisuća eura od nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije.
Sport / Nogomet | 28. 01. 2022. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač francuske reprezentacije Karim Benzema osuđen je u studenom prošle godine zbog ucjene, ali svom bivšem suigraču nikada nije isplatio iznos koji mu je bio dužan.

Sud u Versaillesu naredio je Karimu Benzemi da plati iznos od 250.000 eura Mathieu Valbueni tijekom presude u slučaju ucjene snimkom seksa. Nakon što on to nije učinio, spomenuti novčani iznos skinut je s bankovnog računa napadača Real Madrida.

Podsjećamo, Benzema je tijekom 2015. godine sa zajedno još četiri osobe pokušao iznuditi od 50 do 100 tisuća eura od nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije. Tada je Karim izbačen iz reprezentacije od strane izbornika Didiera Deschampsa.

Sud je 24. studenog osudio Benzemu na godinu dana uvjetne kazne zatvora i novčanu kaznu od 75.000 eura zbog sudjelovanja u pokušaju ucjene protiv bivšeg suigrača u reprezentaciji Francuske.

Petorica optuženih su povodom Valbuenine tužbe morali solidarno platiti iznos od 150.000 eura, kao naknadu za nanesenu moralnu štetu. Uz to, napadaču Reala naloženo je da plati i 80.000 eura sudskih troškova. Benzema i njegov advokat su se žalili na kaznu.

Kako nije platio 230.000 eura koje je tražio Valbuena u građanskoj tužbi, obrana potonjeg je u petak, 21. siječnja, oduzela tu svotu preko sudskog izvršitelja s francuskog bankovnog računa Benzeme. To je uzrokovalo djelomičnu blokadu računa.

Obrana Karima Benzeme tražila je da se ovaj iznos od 230.000 eura stavi u sekvestar do žalbenog suđenja.

"To su logične posljedice odluke da se odmah plati. Tražili smo sporazumnu isplatu koja se nikada nije dogodila, pa smo prešli na sljedeći korak", kazao je Paul-Albert Iweins, savjetnik Valbuene.

Nakon što je njegov klijent saznao za presudu, Me Cormier, jedan od advokata Benzeme, izrazio je "bijes" rekavši da je "zapanjen" "vrlo teškom, nepravednom i nedokazanom kaznom". U presudi se smatra da je Karim "osobno sudjelovao, po cijenu podmetanja i laži, da uvjeri svog suigrača da se podvrgne ucjeni".

Valbuena je isprva smatrao da se radi o prijateljskim savjetima, kada mu je njegov sada već bivši prijatelj govorio kako da postupi, no ustvari je sve bila organizirana "pljačka" omalenog nogometaša, piše Sportsport.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close