Tjeraju se rekordi

Benzema u lovu na Lewandowskog

Sjajni francuski napadač je ove sezone zabio 14 golova u elitnom natjecanju "Starog kontinenta" i gotovo sigurno će ponijeti titulu najboljeg strijelca.
Sport / Nogomet | 02. 05. 2022. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač Real Madrida Francuz Karim Benzema vodeći je strijelac Lige prvaka ove sezone sa 14 golova, a samo jedan pogodak ga dijeli od diobe trećeg mjesta na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti ovog natjecanja.

Sjajni francuski napadač je ove sezone zabio 14 golova u elitnom natjecanju "Starog kontinenta" i gotovo sigurno će ponijeti titulu najboljeg strijelca jer njegov prvi progonitelj koji je još uvijek u borbi, Egipćanin Mohamed Salah ima čak šest golova manje.

Naime, na drugom mjestu je napadač Bayerna Robert Lewandowski sa 13 golova, dok je treći napadač Ajaxa Sebastien Haller sa 11 pogodaka, no obojica su ispala iz natjecanja.

Jedini koji može ugroziti Benzemu je napadač Liverpoola koji je četvrti s osam golova. Salah bi u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka protiv Villarreala i vjerojatnom finalu trebao zabiti čak šest golova kako bi dostigao Benzemu.

Francuz je trenutačno na četvrtom mjestu ukupne ljestvice strijelaca Lige prvaka sa 85 golova, dok Lewnadowski na trećem mjestu ima pogodak više.

Prve dvije pozicije uvjerljivo drže Cristiano Ronaldo sa 140 i Lionel Messi sa 125 golova, javlja Hina.

 

LJESTVICA STRIJELACA 2021/22.
14 - Benzema (Real Madrid)
13 - Lewandowski (Bayern Munchen)
11 - Haller (Ajax Amsterdam)
8 - Salah (Liverpool)
7 - Nkunku (RB Leipzig)
6 - Arnaut Danjuma (Villarreal), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mahrez (Manchester City), Mbappe (PSG), Nunez (Benfica), Sane (Bayern München)
5 - Messi (PSG), Roberto Firmino (Liverpool)...

UKUPNA LJESTVICA
140 - Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real Madrid, Juventus)
125 - Lionel Messi (Barcelona, Paris Saint-Germain)
86 - Robert Lewandowski (Borussia Dortmund, Bayern München)
85 - Karim Benzema (Lyon, Real Madrid)
71 - Raul Gonzalez (Real Madrid, Schalke)
56 - Ruud van Nistelrooy (PSV Eindhoven, Manchester United, Real Madrid)...

Kopirati
Drag cursor here to close