Kleveta

Benzema podnio tužbu protiv ministra

Darmanin je reagirao na Benzemin post navodeći da igrač "ima ozloglašenu vezu s Muslimanskim bratstvom", sunitskom muslimanskom islamskom grupom iz Egipta.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2024. u 09:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karim Benzema u utorak je podnio tužbu za klevetu protiv francuskog ministra unutarnjih poslova Geralda Darmanina, koji je prošle godine rekao da bivša zvijezda Real Madrida ima 'ozloglašene' veze s organizacijom Muslimansko bratstvo.

Darmanin, žestoki desničar s planovima za francuskog predsjednika, kritizirao je Benzemu nakon što je bivši francuski napadač i osvajač Zlatne lopte 2022. objavio je na platformi X sredinom listopada post u znak podrške stanovnicima Gaze, koji su, tvrdio je, bili žrtve "nepravednog bombardiranja" koje je izveo Izrael kao odmazdu za krvavi napad Hamasa 7. listopada.

Darmanin je reagirao na Benzemin post navodeći da igrač "ima ozloglašenu vezu s Muslimanskim bratstvom", sunitskom muslimanskom islamskom grupom iz Egipta.

U Benzeminoj žalbi, koju je podnio njegov odvjetnik Hugues Vigier, a koju je AFP imao uvid, kaže se da ove primjedbe "potkopavaju" igračevu čast i ugled.

U svojoj pritužbi, Benzema, koji igra za saudijski klub Al-Ittihad i musliman je, kaže da "nikada nije imao ni najmanju vezu s organizacijom Muslimansko bratstvo, niti s bilo kim tko tvrdi da je njihov član".

U listopadu je Darmanin rekao kako nema "ništa protiv" Benzeme, ali da je "zapanjujuće" da on nije objavio ništa u znak podrške Izraelcima ubijenim u napadu Hamasa ili profesoru francuskog kojeg je ranije ovog mjeseca na smrt izbo bivši učenik islamista.

Tužba je podnesena Sudu pravde, jedinom francuskom sudu ovlaštenom za kazneni progon članova vlade za prekršaje počinjene tijekom obavljanja njihovih dužnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close