Benzema je kompletirao petorku

Benzema: Ovo je ostvarenje dječačkog sna

"Ovo je ponos. Ovo je ostvarenje dječačkog sna. S ovim sam odrastao. A onda sam dobio motivaciju. Imao sam dva uzora na putu do ovoga - mog sunarodnjaka Zizoua i Ronalda", kaže Benzema.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2022. u 00:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Benzema je kompletirao petorku. Francusku. Raymond Kopa, Michel Platini, Jean-Pierre Papin, Zinedine Zidane i Karim. Veliki Kopa i Benzema su Zlatnu loptu zaslužili kao igrači Real Madrida, Platini i Zidane su to napravili kao igrači Juventusa s tim da je Platini bio tri puta zaredom najbolji.

Benzema je ujedno drugi najstariji igrač koji je osvojio Zlatnu loptu. Napadač madridskog Reala je sa 34 godine, 9 mjeseci i 29 dana i dalje iza Stanleyja Matthewsa, legendarnog napadača engleskog Blackpoola i prvog osvajača Zlatne lopte ikada, 1956. godine. Matthews je imao čak 41 godinu, 10 mjeseci i 17 dana kada je podigao trofej.

"Ovo je ponos. Ovo je ostvarenje dječačkog sna. S ovim sam odrastao. A onda sam dobio motivaciju. Imao sam dva uzora na putu do ovoga - mog sunarodnjaka Zizoua i Ronalda. Nikad nisam spuštao ruke pred snom u mojoj glavi. Istina, bilo je perioda kada nisam bio u reprezentaciji, ali nikada nisam odustajao.

Bilo je teško, a upravo ova nagrada uvijek me tjerala do krajnjih granica. Zadovoljan sam sa svojim radom i sada sam jako sretan. Hvala mojim suigračima iz Reala i Francuske, hvala mom divnom predsjedniku (Florentino Perez, op.a.) koji mi je kao obitelj. Hvala i Lyonovoj akademiji, predsjedniku Aulasu, zahvaljujući njemu ispunio sam svoj san i zaigrao za Real" rekao je Karim.

Kopirati
Drag cursor here to close