Ekskluzivno sa Goodisona

Begović za Bljesak info: Stvarno sam bio iznenađen

"Nisam odmah primjetio šta se dešava, mislio sam da neko samo utrčava u teren, dešava se to ponekad. Ali dečko se zavezao za stativu i moram priznati da me malo šokirao, pogotovo što je izgledalo da je malo pretjerao" kaže", Asmir Begović.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2022. u 14:17

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove sezone je minutažu uglavnom sakupljao u utakmicama FA i Liga Kupa. Kompletirao je četiri nastupa. U prvenstvu je posljednji put stajao na golu u petom kolu protiv Aston Ville. Sada je dobio priliku u vrlo neugodnom trenutku. Everton je bio bez pobjede četiri utakmice, bez postignutog gola. Momčad je došla u situaciju da se mora brinuti oko opstanka.

Zato je trijumf kontra Newcastlea bio toliko važan. Na utakmici u kojoj je Lampard zbog slavlja slomio ruku, u kojoj smo vidjeli neke scene koje često ne viđamo na stadionima. Asmir Begović je dobio priliku od prve minute, uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom.

"Prilika je došla iznenada, Jordan je bio pozitivan na Covid, ali ne mogu reći da me zateklo. Radim zaista odlično, i iako ne igram redovno u dobroj sam formi i osjećam se potpuno spremnim. Uostalom, zato sam tu, da pomognem ovoj ekipi svojim iskustvom. Odradio sam dobru utakmicu, sada slijedi teška utakmica u kupu kod Crystal Palacea ali želimo iskoristiti ovaj rezultat u četvrtak i pokušati ga pretvoriti u jedan pozitivan niz.Velika pobjeda za nas, obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Bio je ogroman pritisak, silno nam je trebala pobjeda, ali kako je Lamps rekao nakon utakmice, ponovo smo osjetili jedinstvo čitave ekipe i tribina i to je donijelo rezultat. Navijači su nas bukvalno nosili kroz utakmicu i nadam se da će ovo biti korak naprijed" rekao je nakon prvog jutarnjeg treninga nekadašnji golman reprezentacije BiH.

Naravno da smo Asmira upitali, što se to dogodilo sinoć na utakmici? On je bio taj koji je čini se bio najbliži Louisu koji se u znak protesta vezao za stativu.

"Moram priznati da je sve izgledalo malo nadrealno. Nisam odmah primjetio šta se dešava, mislio sam da neko samo utrčava u teren, dešava se to ponekad. Ali dečko se zavezao za stativu i moram priznati da me malo šokirao, pogotovo što je izgledalo da je malo pretjerao, da je sam sebe povrijedio. Otud ona viralna slika, stvarno sam bio iznenađen", rekao je na kraju kroz smijeh Asmir.

Kopirati
Drag cursor here to close