Bivši izbornik BiH

Baždarević: Francuzi su blagi favoriti, neće im biti lako protiv Hrvatske

Reprezentacije Francuske i Hrvatske će odmjeriti snage u velikom finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji koje će biti odigrano u nedjelju, 15. srpnja.
Sport / Nogomet | 12. 07. 2018. u 13:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Očekivao sam ovakav rasplet polufinala Svjetskog prvenstva, u finalu će igrati dvije reprezentacije koje su pokazala najviše, a blagu prednost u meču za titulu dajem Francuzima - izjavio je bivši izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević. 

Reprezentacije Francuske i Hrvatske će odmjeriti snage u velikom finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji koje će biti odigrano u nedjelju, 15. srpnja. Bit će to prilika za Hrvatsku da se revanšira "Galskim pijetlovima" za poraz u polufinalu Svjetskog prventva 1998. godine, kada je Hrvatska zauzela 3. a Francuska na domaćem terenu osvojila titulu prvaka.  

Baždarević je u izjavi za Fenu naglasio da je Francuska pokazala snagu u meču protiv jake selekcije Belgije, koja je s druge strane taj meč taktički odigrala loše, iako je imala svoje adute, te da u finalu favorizuje Francuze.   

- Mislim da su Belgijanci odigrali taktički loše, dok su s druge strane Francuzi odigrali meč bez neke prelijepe igre, ali konkretno u svojim namjerema. Smatram da su Francuzi pokazali više kvaliteta u igri od Hrvata, a imaju i dan više odmora. Sigurno je da im neće biti lako protiv kvalitetne ekipe Hrvatske, ali vjerujem da su u finalu lagani favoriti - rekao je Baždarević.   

Hrvatska je sinoć u polufinalu s 2:1 nadigrala reprezentaciju Engleske i plasirala se u svoje prvo finale na SP-u. U finalu će igrati protiv Francuza koji su s 1:0 bili bolji od Belgije. 

Meč će biti odigran u nedjelju, 15. srpnja na stadionu Lužnjiki u Moskvi s početkom u 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close