Bili smo bolji

Hrvatski igrači: Želimo 'zlatka' oko vrata

Dalića i njegove momke sada očekuje Francuska. Prije 20 godina 'Tricolori' su zaustavili 'Vatrene' u polufinalu, sada slijedi okršaj u finalu.
Sport / Nogomet | 12. 07. 2018. u 09:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija ispisala je povijest izborivši plasman u finale svjetskog nogometnog prvenstva što je sasvim sigurno jedan od najvećih, ako ne i najveći uspjeh hrvatskog sporta. 

Dalić se nakon utakmice na novinarskoj konferenciji pojavio u hrvatskom dresu s brojem 18 poručivši kako hrvatska priča još nije završila. 

"Ovo je za povijest, kako su se igrači držali i kakav su karakter pokazali. Međutim, mi nismo rekli zadnju riječ, guramo dalje i ako Bog da bit ćemo svjetski prvaci", izjavio je Dalić, prenosi Hina. 

Na pitanje zašto je Hrvatska pobijedila Englesku premda su brojni stručnjaci tvrdili kako je engleska vrsta favorit, Dalić je bio jasan. 

"Zato jer smo bili bolja momčad u svim segmentima igre. Nismo ih podcijenili, analizirali smo ih, radili presing na zadnju liniju, pustili smo da im stoperi vode igru. Rekao sam na poluvremenu dečkima da nastave mirno, bez nervoze i gubljenja glave. Igrali smo bolje nego protiv Argentine. Rekao sam im da uživaju u nogometu i oni su uživali." 

"Htio sam mijenjati igrače, ali nitko nije želio izaći, svi su govorili da mogu. To je karakter. Zbog toga hvala i liječnicima i fizioterapeutima. Neki igrači su igrali s ozljedama, a dvojica su bila takoreći s pola noge, ali to se nije vidjelo. Kada sam slagao sastav nitko nije htio reći da ne može. U produžetku opet nitko nije htio van. To je karakter koji me čini ponosnim." 

Dalića i njegove momke sada očekuje Francuska. Prije 20 godina 'Tricolori' su zaustavili 'Vatrene' u polufinalu, sada slijedi okršaj u finalu. 

"Kako se ne bih sjećao te utakmice. Vodili smo 1-0. Sada smo dobili priliku za uzvrat. Nije to osveta, to je nogomet, igrat ćemo, pa tko bude bolji." 

Naglasio je kako nema izgovora i alibija što je njegova momčad igrala tri produžetka. 

 Subašić: Ispisali smo povijest, ali želimo 'zlatka' oko vrata 

''Napokon smo skinuli 'Vatrene' sada smo došli mi koji nismo normalni. Ispisali smo povijest," kazao je vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić nakon pobjede protiv Engleske u polufinalu svjetskog prvenstva u Rusiji. 

"Ovo je nemoguće. Napravili smo čudo, imamo medalju oko vrata. Živjeli smo za to da dođemo i ostanemo u Moskvi do kraja. To smo učinili, no čeka nas još jedan, najteži korak," kazala je hrvatska 'jedinica'. 

Subašić je naglasio kako nakon tri nevjerojatne utakmice, tri produžetka i dvoje penala, ima još snage za Francuze koji čekaju u finalu. 

"Sigurno da ima snage. Igrali smo tri produžetka, ali kada pitaš dečke ima li tko snage, svi kažu da imaju i da mogu dalje. Nema ovdje umora, daješ sve od sebe. Tko zna kada ćemo opet doći u ovakvu priliku. Sada ćemo se odmoriti i okrenuti Francuzima." 

Vida: Nismo svjesni što smo napravili 

"Nismo svjesni što smo napravili. Cijela Hrvatska je u transu i nama je srce na mjestu što možemo priuštit našim navijačima ovakvo zadovoljstvo," dodao je Domagoj Vida. 

Stoper hrvatske vrste i turskog Bešiktaša je naglasio kako prvenstvo još nije završilo. 

"Imamo još jednu utakmicu u nedjelju i ne mislimo stati. Ispred nas je najvažnija utakmica. Moramo se skupiti, pitanje umora je nebitno. Za ovakvu publiku i za naš narod moramo naći snage i imat ćemo snage i nadam se kako ćemo pokal donijeti kući." 

Rakitić: Ovo je čudesan uspjeh 

Ivan Rakitić je poručio kako je ovo čudesan uspjeh, posebno na način kako je to hrvatska vrsta ostvarila. 

"Radili smo sjajno od početka do kraja. Imali smo čak i više snage od Engleza, premda smo igrali tri produžetka. Danas je pobijedila bolja reprezentacija," poručio je 'Raketa'. 

Kopirati
Drag cursor here to close