Labavi Carlo

Bayernovi igrači tajno trenirali iza Ancelottijevih leđa!

Najjasniju ''recenziju'' takvih priprema kluba dao je Robben, kazavši kako su kvalitetniji treninzi njegova sina u mlađim uzrastima Bayernove nogometne škole od onih koje je Ancelotti imao s prvim timom Bavaraca
Sport / Nogomet | 03. 10. 2017. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dani Carla Ancelottija u Bayernu bili su izbrojani znatno prije nego mu je uprava prošloga petka pokazala izlazna vrata Allianz Arene. Između trenera i igrača puklo je već koncem prethodne sezone.

Nogometni portal Kicker piše kako u koliziju s njegovim načinom rada nisu došla samo ''petorica nezadovoljnika" ( Ribéry, Robben, Hummels, Boateng i Müller) zbog kojih je smijenjen, nego su i drugi prvotimci očajavali zbog Ancelottijevih metoda treninga.

Najjasniju ''recenziju'' takvih priprema kluba dao je Robben, kazavši kako su kvalitetniji treninzi njegova sina u mlađim uzrastima Bayernove nogometne škole od onih koje je Ancelotti imao s prvim timom Bavaraca.

Neki drugi igrači, koji nisu spominjani kao ''neprijatelji u trenerovom krevetu", požalili su se zbog nedovoljnog intenziteta i čvrstine treninga s Ancelottijem. Neki od njih su čak u tajnosti uzimali privatne sate treninga, kako ne bi izgubili razinu spremnosti koju iziskuje igranje vrhunskog profesionalnog nogometa.

Također i njemački Bild podsjeća kako se Franck Ribéry svaki put kad bi ga Ancelotti zamijenio na utakmici, žalio predsjedniku kluba Uliju Hoenesse, prenoseći mu satima svoje impresije i zapažanja putem mobitela.

Kicker pak navodi kako su se njemački reprezentativci Neuer, Müller i Boateng na početku ove sezone žalili Karl-Heinzu Rummeniggeu da su treninzi odveć lagani, bez žara i dinamike, a da se ne govori o nepostojanju uigranih taktičkih varijanti.

Naravno da je i Carlo Ancelotti umoran od svega.

"U narednih desetak mjeseci se namjeravam odmarati, neću preuzimati nijednu momčad", kazao je u Jeruzalemu za talijanske medije, opovrgnuvši na taj način tvrdnje da će preuzeti AC Milan. Kako bi se udaljio od svih ''zaostalih repova'' iz Bayerna i špekulacija o tome gdje će dalje raditi, don Carlo je ovih dana otišao u Izrael, kako bi u okviru jednog humanitarnog projekta djecu podučavao nogometu.

O otkazu nakon nepunih 15 mjeseci rada u Bayernu kaže kako je ''šutnja zlato, zato je puno bolje šutjeti".

Ipak, Ancelotti nije mogao u potpunosti šutjeti o toj temi.

"Bilo je govora o izdaji, pogrešnim taktikama, zavjerama, pogrešnoj pripremi. Za mene je došao trenutak razmišljati o tome", rekao je talijanskim novinarima. 

Kopirati
Drag cursor here to close