Dobar posao

Bayern završava pregovore s Interom: Ivan Perišić ostaje u Münchenu

Hrvatski reprezentativac je ovu sezonu stigao na posudbu za 5 milijuna eura, a Bayern ima opciju otkupa njegova ugovora za dodatnih 20 milijuna eura. To je, naravno, iznos koji je dogovoren prošle godine.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2020. u 21:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Ivan Perišić vratio se na trening nakon operacije gležnja

Kako pišu Sportske novosti, Ivan Perišić će vrlo vjerojatno biti jedan od važnijih aktera letnog mercata za Bayern.

Prema izvorima bliskim njemačkom klubu, a koji se poklapaju i s informacijama koje dolaze s Interove strane, Bayern i milanski klub blizu su dogovora o Perišićevom konačnom transferu u redove bavarskog kluba.

Hrvatski reprezentativac je ovu sezonu stigao na posudbu za 5 milijuna eura, a Bayern ima opciju otkupa njegova ugovora za dodatnih 20 milijuna eura. To je, naravno, iznos koji je dogovoren prošle godine.

U međuvremenu se svijet i nogomet drastično promijenio po izbijanju pandemije. Posljedice na globalno ekonomiju, pa tako i na nogometni biznis, su drastične.

Parametri poslovanja će se smanjiti i na tom tragu će Bayern nastojati dogovoriti povoljnu cijenu otkupa Perišićeva ugovora, koji u Interu vrijedi do 2022. godine. Onog trenutka kada je Hansi Dieter Flick potvrđen kao dugoročnije rješenje na klupi Bavaraca, praktično je definiran stav oko Perišića.

Flick je u više navrata vrlo pohvalno govorio o nastupima hrvatskog igrača, ističući njegovu polivalentnost igri, što treneru omogućava da ga koristi na više pozicija. Flickove izjave mogu se tumačiti kao njegova poruka oko Perišićeve perspektive u Bayernu.

Treba reći da su i iz vodstva kluba iskazali zadovoljstvo Perišićevim učinkom (22 utakmice, 5 pogodaka, 8 asistencija, prosjek igre 55 minuta), ali i ponašanjem.

Iskusni napadač koji je u veljači navršio 31 godinu, pogotovo ako ga se dobije po novim uvjetima (10-15 milijuna eura) ili u trampi s Francuzom Corentinom Tolissom, kojeg želi Interov trener Antonio Conte, vrlo je isplativo rješenje za Bayern.

Istodobno je to dobar posao za Inter, a što je najvažnije, i za igrača. Bayern je jedan od najvećih europskih klubova, stalno u borbi za naslov u domaćoj i europskoj konkurenciji, a upravo je fantastično organiziran.

Kopirati
Drag cursor here to close