Ostavio traga

Ivan Perišić u momčadi desetljeća uz Lukakua i De Bruynea

Ivan Perišić je uvršten u momčad desetljeća belgijske lige, koja izgleda sjajno: Courtois; Meunier, Simons, Koulibaly, Deschacht - Kouyate - De Bruyne, Perišić - Vanaken - Lukaku, Mbokani.
Sport / Nogomet | 08. 01. 2020. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Flickr  / Ivan Perišić započeo je uspon u belgijskom Bruggeu

Ivan Perišić koji je u ovom desetljeću samo jednu cijelu sezonu igrao u belgijskoj ligi, dobio je veliku počast tamošnjeg čitanog portala Sporza.

Uvršten je u momčad desetljeća belgijske lige, koja izgleda sjajno:

Courtois; Meunier, Simons, Koulibaly, Deschacht - Kouyate - De Bruyne, Perišić - Vanaken - Lukaku, Mbokani.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da je to jedna od najboljih razvojnih liga na svijetu, jer su mnogi igrači iz dream teama belgijskog prvenstva koji su tamo stasali 2010-ih brzo postali ključni igrači svjetskih velikana.

Foto: Sporza / Jedanaest najboljih u proteklom desetljeću belgijske lige

Perišić je, dakle, u belgijskom prvenstvu igrao samo jednu cijelu sezonu tijekom ovog desetljeća, ali to je bilo dovoljno da zasluži mjesto u ovom biranom društvu.

U ljeto 2009. tada tek 20-godišnji Perišić došao je u Club Brugge iz Sochauxa uz odštetu od samo 250 tisuća eura i za novi kkub zabio dva gola u prve dvije utakmice. Prvu sezonu u Belgiji okončao je s 41 nastupom i 13 golova u prvenstvu i Europa ligi.

Drugu i posljednju sezonu u Belgiji završio je s 22 gola, čime je postao najbolji strijelac lige, a proglašen je i igračem godine. Nije čudno da ga je odmah zatim Borussia Dortmund kupila, a Club Brugge za njega je dobio odštetu 20 puta višu nego što je platio Perišića.

Kopirati
Drag cursor here to close