DFB Pokal

Bayern u golijadi izbacio Hoffenheim

Bayernu je pripala golijada protiv Hoffenheima na Allianz Areni.
Sport / Nogomet | 06. 02. 2020. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Bayerna izborili su plasman u četvrtfinale njemačkog Kupa nakon što su u dvoboju osmine finala na Allianz Areni pobijedili Hoffenheim sa 4-3.

Gosti su poveli u osmoj minuti autogolom Jeromea Boatenga, a samo četiri minute kasnije i gosti su ugurali loptu u vlastitu mrežu, a strijelac je bio Benjamin Hubner. U 20. minuti Bayern je okrenuo rezultat preko Thomas Mullera, da bi u 36. minuti Robert Lewandowski zabio za 3-1. Kada je poljski napadač postigao svoj drugi pogodak na utakmici u 80. minuti činilo se kako je priča gotova. No, gosti su golovima Munasa Daboura u 82. i 90+2 minuta smanjili na 4-3. Međutim, za više od toga nije bilo vremena.

Ivan Perišić zbog ozljede nije nastupio za Bayern, dok je Andrej Kramarić igrao cijeli susret za goste, javlja Hina.

Video: Golovi s utakmice Bayern - Hoffenheim

Bayer Leverkusn je izborio četvrtfinale pobjedom protiv drugoligaša Stuttgarta sa 2-1. "Apotekari" su poveli u 71. minuti nakon autogola vratara Fabiana Bredlowa. Kerem Demirbay je ubacio iz kornera, a Bredlow pokušao boksati loptu, no umjesto da je izbije, zabio ju je u vlastitu mrežu.

Korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 81. minuti pogotkom Lucasa Alarija. Silla Wamangituka je pet minuta prije kraja vratio nadu gostima, ali u preostalom vremenu Stuttgart nije uspio izboriti produžetak. Hrvatski nogometaš Borna Sosa nije nastupio za goste.

Među osam najboljih plasirao se i Union Berlin koji je na gostovanju pobijedio četvrtoligaša Verl sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Robert Andrich u 85. minuti, javila je Hina.

Rezultati osmine finala:

Srijeda:
Bayern Munchen - Hoffenheim 4-3
Verl - Union Berlin 0-1
Bayer Leverkusen - Stuttgart 2-1

Utorak:
Eintracht Frankfurt - RB Leipzig 3-1
Kaiserslautern - Fortuna Dusseldorf 2-5
Schalke 04 - Hertha 3-2 prod. (2-2)
Werder Bremen - Borussia Dortmund 3-2

Kopirati
Drag cursor here to close