Bundesliga

Bayern slavio protiv Hoffenheima, dirljiv oproštaj od Beckenbauera

Nogometaši Bayerna pobijedili su Hoffenheim 3-0 u prvoj utakmici 17. kola njemačke Bundeslige odigranoj u petak navečer.
Sport / Nogomet | 12. 01. 2024. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bavarski velikan je slavio u dostojanstvenoj atmosferi na Allianz Areni u Münchenu, a uoči susreta odana je počast preminuloj legendi Bavaraca i njemačkog nogometa Franzu Beckenbaueru.

Domaći su poveli u 18. minuti pogotkom Musiale iz mrtvog kuta. Isti igrač je u 70. minuti povisio na 2-0 nakon kombinacije koju je sam začeo, dočim je točku na i, nakon što su gosti u 74. minuti ostali bez isključenog Prömela, stavio Harry Kane (90.).

GOLOVI

Današnja utakmica bila je posvećena njemačkoj nogometni legendi Franzu Beckenbaueru, koji je preminuo prošle nedjelje u 78. godini.

Među najdirljivijim trenucima bio je kada su igrači ušetali na teren uz pjesmu 'Gute Freunde', koju je Kaiser snimio 1966. Beckenbauerov transparent je krasio središnji krug prije početka udarca, a obje momčadi nosile su crne trake oko ruke.

Video: Goodbye, Franz Beckenbauer!

U čast svom dugogodišnjem igraču, treneru i predsjedniku, igrači Bayerna su se zagrijavali u majicama s Beckenbauerovim brojem 5. Bayern je igrao i u posebnim dresovima s natpisom 'Danke Franz' na prednjoj strani.

Majice, kao i oprema za zagrijavanje i trening, bit će potpisane nakon utakmice i stavljene na dražbu na aukcijskoj platformi FC Bayern Online Store 17. siječnja. Sav prihod ide u Zakladu Franz Beckenbauer.

Bayern se ovom pobjedom približio vodećem Bayeru na bod zaostatka. "Apotekari" imaju 42, a Bavarci 41 bod. Treći je Stuttgart sa 34 boda. Hoffenheim je sedmi sa 24 boda.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close